U trgovinama kod nas izmedju polica rade u 99 % studenti kojima je to posao uz studiranje... I na tome poslu rade par mjeseci...
Kao student radio sam u Metrou...
Kada sam dosao prvi dan falilo je ljudi na odjelu sa picima... Osobno ne pijem....
I dodje mi kupac i trazi neku marku sampanjaca... Pod prvo, uopce nemam pojma da to sto trazi je sampanjac, kao drugo, prvi put cujem za to, a kao trece, i kada skuzim da pricamo o sampanjcu pojma nemam jel taj sampanjac uopce drzimo, ima li ga, nema li ga itd...
Nakon tjedan dana nakon sto uopce pohvatas gdje se sta nalazi, po prilici koje viskije drzite, pive koje drzite, sokove... (jos ne znas gdje se tocno koji artikal nalazi), usfali radnika na odjelu alata i prebace te tamo...
Tamo jos gore... nekih 10 redova alata, par tisuca artikala i uletava prvi kupac i trazi to i to... i ja pojma nemam gdje se to uopce nalazi u kojem od tih 10 redava i naposlijetku, drzimo li taj artikal uopce... I naravno, nako tjedan dana, kada koliko toliko pohvatate stvari, prebace vas na odjel prehrane...
I sto bi ja sada? nakon tri tjedan trebo biti ekspert za pica, alate i prehranu?
Tako da se uopce ne zivciram oko djelatnika u Ve-Milu ili HG-Spotu...
Pod prvo, to su studenti rade za neku sicu i vise manje im je svejedno jel ce dobit otkaz ili nece... ali ga vjerojatno nece dobit jer ce ionako ponovno zaposlit nekog slicnog...
Pod drugo, posto su studenti, a ne vrsni informaticari, mozda studiraju filozofiju i sa samom problematikom nemaju puno veze... a tu rade jer su tu trenutno jedino preko SC-a mogli dobit posao
Pod trece, vezano uz prvo, tu namjeravaju radit par mjeseci a ne ostvarivat karijeru, tako da im je vrlo vjerojatno malo bitno hocete li vi ostavit tu svoj novac ili ne... i hocete se vratit ili ne... Iskreno, kada sam radio u Metrou, sto je bilo manje kupaca ja sretniji...
Da povucem paralelu recimo sa trgovinama auto dijelova, gdje ne rade studenti vec auto mehanicari koji se razumiju i u aute i u dijelove, tako da vam stvarno mogu pomuc.
U ve milu ne rade dip. ing informatike niti slicno, pa tako neke stvari od njih ne treba niti ocekivat...