Tema: PayPal
View Single Post
Staro 13.04.2009., 17:56   #461
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Hrvoje xyz Pregled postova
Hrvoji okupirali temu..
imam dva pitanja

prvo , kolko sam upoznat , nema carine na robu iz EU .. cujem da ekipa spominje njemacki ebay , engleski ebay..ja sam jel pozicioniran na cgi.ebay.com
dal kad pretrazujem , dal mi pretrazuje sve te "nacionalne" ebayove il kaj? nekak su mi rezultat uglavnom kina JPN USA I GB .

drugo
dal se onda carina naplacuje na ono sta pise na proizvodu (recimo da na naocalama pise da su made in china) ili na ono otkud sam ih ja uveo (recimo da mi neki talijanski ducan posalje robu koja je oriđinali iz kine il tak neke robovlasnicke drzave )

Na cca 90 % robe iz EU nemaš carine ako su zadovoljeni propisi i papirijada a to je da imaš izjavu o porijeklu robe na računu.
Koliko ja znam kod kupovine preko interneta, takav slučaj nema nitko odnosno svima se naplaćuje carina (i PDV), naravno ako uopće postoji obaveza plaćanja carine za određeni proizvod.

Iz ovog ti slijedi da ako imaš kinesku robu nemožeš izbjeći plaćanje carine nikako (ako postoji carinska stopa za predmetnu robu). Ako nema carine onda plaćaš samo PDV ili ako imaš sreće dođe ti čika poštar na vrata i naplati 5 kuna za dostavu.
E-mil je offline   Reply With Quote