Citiraj:
Autor alengrosevic
da, pogledao sam prvo na site u vezi biosa ali puska, nema.
sto se tice sticky-a procita osam ga. (imao sam i prije ove jednu sapphireovu 4870 ali koliko se sjecam ovako visoke temp nisu bile)
Sto se tice preuredjenja biosa, s time se ne bih htio zezati, jer ako jos sto i kiksnem, pa onda preflashavanje s pci karticom i nedaj boze da mi jos i to podje krivo i da je vise ne mogu vratiti iz mrtvih, opet bih se morao zezati sa servisom, sto bih svakako htio izbjeci.
Nista, ocito sam osudjen na te temperature, podignuo sam vent na 30% i sad su temp ono 50-ak stupnjeva u idleu sto je cisto ok, samo se cuje lagano zujanje iz kucista (a to sam htio na bilo koji nacin izbjeci) od graficke, ali hebad ga, ne idu performanse i tisina zajedno 
|
Kralju, ništa nije riješeno sa idle-om, daj ti nama SS od load-a (samo nemoj Furmark&co. to bi i vragu stražnjicu osmudilo), nešto iz "regularnog gaminga" sa max. postavkama, biti će dovoljno...
Tek onda vidi gdje si sa ventom/bukom u odnosu na te temperature, idle ti ništa ne govori...
Osim toga, neki fanmate ti je elegantnije (i sigurnije) rješenje, nema gubitka garancije (koja te tako jako brine), jer sa modanim bios-om, također riskiraš gubitak gare...
Slažem se da je ono što je Jelc sugerirao kod inicijalne kupovine (tip coolera & novija revizija izvedbe regulacije napona, dodao bih) apsolutno najisplativiji odabir u konačnici, makar se tih "+parsto kn" čini kao gubitak, na prvi pogled.
Ja sam po sličnome principu "ubo" (doduše, slučajno) 3870-icu, i nema toga load-a koji bi ju pokopao, OC limitiran isključivo raspolživim naponima, nikako temperaturama... a prošlo mi je kroz ruke par (polu)referentnih 3870 i nisu joj nikakva konkurencija.
Enivej, probaj taj load pa nam spusti SS.
Btw, @Jelc, jel se toj tvojoj može nekako skinuti taj vent a bez rastavljanja/skidanja ostatka coolera, plastičnoga oklopa?
Ne sumnjam da dobro odrađuje posao, ali zanima me postoji li takva mogućnost...