View Single Post
Staro 13.04.2009., 10:35   #1123
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
Ovak, vezano za temperature. Prvo vidi da nisi prčkao štogod po profilima od Catlaysta, il ak imaš još kakav program koji ti radi u pozadini tipa ATI Tray Tools (ATT), RivaTunera i sl. Ili da nije modan BIOS.

Ventovi po defaultu trebaju bit na cca 24%, al se trebaju sami ubrzat povremeno ak temperatura ode gore. Probaj instalirat ATT i podignut ručno vent na 24% za početak

I iskreno, ja ne bi ništa mijenjao cooler. Zgubit ćeš garanciju, a nećeš puno dobit ni na tišini ni na temperaturama. Imao. Probao. Prodao. Sad kupujem novu, samo sam još malo na mukama dal HD4890 il neku 4870 sa vrlo dobrim tvorničkim coolerom i sl..
Anyway, ne diraj cooler..
Friska je Vista 64 i nikakve dodatne programe nisam instalirao. U catalyst control panelu je sve bilo ne default, nista nije bilo podeseno.
Sad sam digao vent na 30% i temp su oko 50 stupnjeva u idleu, i malo se cujem vent.
Sto se tice skidanja coolera, to nisam niti pomisljao, jer mi je garancija na prvom mjestu.
Drugi put kad cu uzimati grafu definitivno cu pogledati neku izvedbu katrice tipa Toxic ili Golden Sample sa tvornickim velikim hladnjakom, nereferentnim. Jest da kostaju u startu 200-300 kn vise ali ako bi kupovao aftermarket cooler i montirao te time riskirao garanciju, isplati se u svakom pogledu tih dodatnih 200-300 kn.

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Bu
Kaj se isčuđavaš onda?
Iščuđavam se to što su kreteni u ATI-ju/Gigabyteu uopće dozvolili da se takve stvari dešavaju.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 13.04.2009. u 10:48.
alengrosevic je offline   Reply With Quote