View Single Post
Staro 12.04.2009., 21:26   #1120
LuxZg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Sve me strah zamisliti kako izgleda 17 incni monitor i rezolucija 1600x1200 pa to su sve buhice
inace proc bi ti mogao biti usko grlo za 4890.
Samo u igrama.. i efekt je dobar - nema potrebe za AA
Zato razmišljam i sad o 22" i 1920 rezoluciji, sitniji su pixeli

Citiraj:
Iskreno, ne bih gore nista montirao, jer mi je garancija u pitanju. Znam kakvi su na servisu po pitanju toga i skuzili bi da sam skidao cooler dolje. I ne daj boze da nesto ode dok je S1 gore, da mi oni otkantaju garanciju, ode lijepa svota novaca u vjetar. Sto se tice sjedenja coolera gore, tvornicki je postavljen i male su sanse da ne sjedi dobro. Isprobat cu poslije koliko se penje u loadu pa javim.
Nekako sam se nadao da je do drivera (glupo zvuci, ali sam mislio da mozda driver neki dio cipa drzi stalno opterecen pa da zato zagrijava mem kontroler), ali ako nije, nek ide kako ide, ako kihne servis!
jos jedino mozda senzor krivo ocitava, no to tesko mogu utvrditi...
Citiraj:
hmmm, pa i nisam. Gledam po saraficima, nista se ne vidi, budem ga priupitao...
inace mem kontroler se do 100 stupnjeva dize, a vent na defaultu od 20%, ne mrda niti gore niti dole. pa hebemu, bar su to mogli podesiti malo drugacije...

EDIT: Link za temp i drivere http://forum.pcekspert.com/showpost....0&postcount=93
Ovak, vezano za temperature. Prvo vidi da nisi prčkao štogod po profilima od Catlaysta, il ak imaš još kakav program koji ti radi u pozadini tipa ATI Tray Tools (ATT), RivaTunera i sl. Ili da nije modan BIOS.

Ventovi po defaultu trebaju bit na cca 24%, al se trebaju sami ubrzat povremeno ak temperatura ode gore. Probaj instalirat ATT i podignut ručno vent na 24% za početak

I iskreno, ja ne bi ništa mijenjao cooler. Zgubit ćeš garanciju, a nećeš puno dobit ni na tišini ni na temperaturama. Imao. Probao. Prodao. Sad kupujem novu, samo sam još malo na mukama dal HD4890 il neku 4870 sa vrlo dobrim tvorničkim coolerom i sl..
Anyway, ne diraj cooler..
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise
LuxZg je offline   Reply With Quote