Tema: DirectX 9.0c
View Single Post
Staro 06.08.2004., 21:26   #33
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
To su činjenoce, a ne gluposti.Ali ti bolje znaš i od nvidije i od
Microsofta...di je onaj tvoj novi API, bolji od DXa i GL-a 2 zajedno?
Ne znam zašto si ti zapeo toliko za Far Cry, ja sam samo govorio
da postoje neke stvari, kao takve igre, koje mogu profitirati od toga.Nisam navodio kako što far cry implementira niti govorio o tome, a ti si zapeo ko mutav za telefon...Jelc, ja sam izvlačio neke tehničke stvari, a ti si zapeo za ATI i novu reviziju drivera, pa za instancing kod tih drivera...ponavljam-JA uopće nisam spominjao kakvu implementaciju ima Far Cry, pa ne znam zašto tupiš s screenovima, ali tebi su i shaderi 3 bili glupost, zar ne?Ja govorim o shaderima 3, a to je tada REQUIRED. To što se ti smiješ...ne znam komu, ali ako ćeš se smijati stručnjacima koji su ti izmislili(nisam ja!), onda njima reci kako je to sve glupo, a ne meni...Postoje tehničke činjenice, a nemoj ti meni tu sada izvlačiti farcry...ti si baljezgao kako to nema nikakve veze s shaderima, a pobio sam te argumentima i direktnim izvorom koji kaže da je to VAŽAN FEATURE.

Evo jednog quotea:

Shader Model Differences:

Geometry Instancing

Another feature, geometry instancing, could show itself as a noticeable performance increase. With geometry instancing a game could loop information from within the vertex buffer to create the same object. A good example of this would be in an RPG game where you are controlling a large army, and in that scene the characters all look the same. Instead of having to draw each one separately with geometry instancing the video card could simply draw one of them and copy the rest therefore providing a performance increase. No image quality differences would be seen with this feature, it is purely a performance feature.

-->>ovaj slučaj i nije posebito drukčiji od onog s drvećem!
Osim toga, Microsoft spominje drveće!!

Ponavljam kako je to REQUIRED po novoj speksi, a ti meni govoriš
kako bi ja trebao čitati...

Valjda ću sada dobiti još jedan screen far crya, pa opet po starom

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote