Tema: syss htpc
View Single Post
Staro 11.04.2009., 16:03   #56
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
novosti:

zamijenjen e2200 sa e4600, prodana avermedia speedy i kupljen compro e700, pa nakon toga terratec cinergy dt2400.

e sad priča

compro ima jednu super funkciju da sa ni jednim mogućim dostupnim driverom (official, beta, modani) neće raditi na vista mce kak je to zamišljeno. prekucao sam cijeli internet i izgleda da je fora u nekom dvb-t freq locku koja je razjebana na relaciji live tv - vista mce - e700 driveri (znači detekcija kanala radi normalno u visti, ali live tv je problem). kanale sve nađe i sve super, ali na live tv-u ništa, tu i tam koji zvuk, ali obično blank screen "program is not running". brdo problema naokolo sa tom karticom i vista mce... nekima radi, nekima ne, pogađajte u kojoj sam ja skupini

kako sam karticu uzeo jučer u vemilu i poučen servisnim iskustvom na kompletnom paketu nisam napravio ništa osim stavio karticu u komp, tako da sam danas uspio vratiti natrag compro i zamijeniti je za terratec cynergy dt2400 koja: RADI!

na sveopće veselje ova kartica uredno dopušta kompu da se ugasi, standby preko ms daljinca radi, paljenje isto tako, komp se automatski pali da snimi materijal zadan u epg-u, a od prije koju sekundu sam vidio da nakon snimanja komp uredno ode natrag u standby.

još jedna ne-tako-krucijalna stavka je da terratec osjetno brže šalta kanale od avermedia speedy modela + avermedia je tu i tam znala zaštekat na milisekundu tokom live gledanja jer živim u području od posebne državne skrbi oduzimanja tv signala, no međutim terratec nema takvih problema (compro je štekao najjače sa svojom aplikacijom, koja je naravno radila, te je znao ostat kompletno bez signala).

tako da je moja preporuka: umjesto 450kn za avermedia speedy rađe uzeti za 399kn terratec i uživati u dualtuner modelu... jedino fali mpeg4 podrška na terratecu, ali mislim da ćemo preživjeti i bez toga. zapravo postoji ovo tako da ako baš zapnemo preko noći u hd-only signalu, možemo kupiti ovo po popularnoj cijeni od 50kn ili jel... internet...

odoh gledat duhovni izazov koji sam koristio kao test materijal za snimanje

p.s. vista codec pack nema ni jedinog problema od kad sam ga stavio (3-4 mjeseca negdje), gleda se divx, xvid, mkv, wmv i uglavnom svašta + titlovi.
syss je offline   Reply With Quote