Za igranje ne mogu baš komentirati, jer sam zapravo jedino Civ 4 igrao. Jako fino izgleda i ne umara oči, čak i ruku manje umara, jer ne moram puno skrolati
Brzo se navikneš na veličinu slova. Čitljiva su do udaljenosti od 70 cm (ispružena ruka), idealna udaljenost je 50ak cm. Kad naštimaš sliku i smanjiš radikalno brightness, ne umara oči (ako si naviknut na LCD monitore). Za usporedbu prije sam koristio 19" 1280x1024 s MVA matricom i brzo sam se navikao na "sitna" slova.
Smanjivanje rezolucije u igrama je ok (posebno u brzim, akcijskim igrama, bez puno teksta i sitnih elemenata sučelja, koje su i primarni kandidati za smanjivanje rezolucije). Ne primjeti se neka strašna degradacija kvalitete prikaza. U Windowsima je, pak, dosta zamjetna i ne bih preporučio ništa osim nativne rezolucije.
Što se tiče zooma, nisam baš prčkao po opcijama jednom kad sam ga porihtao kako mi odgovara. Dinamički kontrast me nije baš oduševio i držim ga isključenim. Koliko sam vidio u postavkama, taj zoom je obična promjena rezolucije kao u "display properties" (možda koristi neke "napradnije" algoritme za skaliranje slike, ali u Windowsima slika i dalje izgleda dosta loše).
Monitor je za 1400kn zbilja ok, nemam neke posebne zamjerke (osim standradnih za sve TN matrice). Mene je zapravo najviše oduševilo što se indikator stanja monitora (iritantna ledica) može isključiti
Edit: Vidim da imaš CRT monitor, pretpostavljam da ga držiš na 1024x768? LCD bi ti u prvih tjedan dana vjerojatno spržio oči na tvorničkim postavkama (sunčane naočale stavi i brzo brightness na 10 spusti

). Slova će ti biti mikroskopska. Nakon par dana se navikneš, ali budi spreman na određene probleme isprva. Grafička će isto biti problem kod igranja novijih igara, ali s tim si već upoznat.