Tema: PayPal
View Single Post
Staro 09.04.2009., 15:22   #449
trpi
Guest

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
1. moraš obaviti konverziju u banci/mjenjačnici
2. uplaćuješ devize
3. prilikom kupnje paypal kuća ti naplaćuje u devizama
4. kartična kuća konvertira te devize u kune i potom naplaćuje tvoj račun u banci
5. banka potom konvertira tu naplatu u devize i uzima ti više nego što bi ti uzimala da imaš račun u kn

to je naravno "bolja" solucija
U slučaju da si plaća recimo u dolarima, a imaš račun u eurima onda te još jedan put opelješe za trostruku konverziju (KN->USD->EUR->USD)
ne kuzim ovo, kak trostruku konverziju, sta nebi islo samo kune>eur>usd
po mojoj logici kad imas devizni i ako ne placas u valuti u kojoj ti je devizni a obicno ne placas onda vrsis 2 konverzije, mjenjas kune u valutu u kojoj ti je devizni i onda iz valute u kojoj ti je devizni u valutu u kojoj placas.
a sa kunskim samo kune u valutu u kojoj placas.

i ja koristim kunski, ali ziro kunski jer se snjim dobije visa electron, sa tekucim kunskim se dobije maestro koja ne radi na netu. bar je tak u mojoj erste banci.
a sad bitan dio, objasnio sam vec na prosloj stranici al jos jednom cu: porezna uvijek ima uvid u tvoj ziro racun i ako uplate prelaze 4-5 soma kuna mjesecno tj 40-50 soma kuna godisnje onda ide porez na to, tako da ako mislis trositi vise od 4-5 soma kuna mjesecno na kupovanje prek neta onda ne ziro.

al kolko sam shvatio mar ti u splitskoj banci sa tekucim kunskim dobijes visu electron? to je ljepo.
  Reply With Quote