Citiraj:
Autor Visage
To je sad za OT ili neku drugu temu. Ali mnogi dobro stojeci distributeri (distributera...) mogli bi prestati biti "distributeri" i postati direktni predstavnici nekih velikih imena = imati direktnu lajnu robe do sebe! No nas nas kilavi mentalitet i dalje voli mirno spavati i znati da robu prima preko nekog jos veceg od sebe i po mogucnosti od Frankfurtije na dalje po belom svetu. Mozemo ti i ja sutra, uz sve I/O peripetije (+ dobra privatna spedicija) robu dobivati prilicno tocno. Cak je dobiti po boljoj cijeni od nekog tko je na papiru veci od nas. Ali onda se moramo obavezati da cemo tocno prodati toliko i toliko robe sa tim imenom! Tada se odnos mijenja 100% i malo sira vrata se otvaraju prema nama. Tada prestajemo mahati rukama i kukati pricu : "Ah znate, dok im mi dodjemo na red... morate se strpiti"
|
Jos ce nas zbanat radi oftopika... No, ja radim u firmi koja je direktan partner velikih, nema nikog izmedju nas i velikih igraca. No, kad veliki kasne (a to "kasniti" moze znaciti i nesto mjeseci) nastaju problemi. Nije to nista ni cudno ni strano, ali da bi figurirao kao ozbiljan igrac kod nas moras biti spreman na svasta, baviti se tocno odredjenim stvarima, stvoriti poziciju, imati rezervu... Nije nista crno / bijelo, razumljivi su mi potencijalni problemi koje je hardveraj imao, ali nekako mi se cini da nije nov u IT-u u 'rvata i da je sve mogao dobro predvidjeti.