Tema: Nvidia PhysX
View Single Post
Staro 09.04.2009., 00:50   #369
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
tu ce ti prije biti usko grlo proc nego gpu, koliko znam glupa igra koristi samo jednu jezgru i zbog toga trza skoro svima na vecin rezama.

btw uletilla mi neka 8500gt pa je danas isprobao kao physx karticu. Kao sto sam vec ranije pisao (al eto sad konacno mogu potvrditi i iz prve ruke) potpuno isti k kao i kad primarna grafa to radi ili losije, ovisno od naslova. Jedino vantage iz nekog razloga vise voli kad 8500 radi fiziku ali jebga, ne igram benchmarke pa me to ne jebe
GTA4 nisam isprobao, cisto da nitko ne pita.
Jedino sto sam postigao je da sam skoro totalno razjebao PCIe x16 na ploci jer ta 8500 ima neke cudne debele sarafe na cooleru iza i bilo je na knap s ovom grafom hoce li stati ili ne. Ispostavilo se da ne i da 9800 mora ici u donji slot (i samim time vise nije primarna a ploca nema tu mogucnost izbora u biosu tako da nemam slike do win na monitoru ). Slot je malo popusio, nist strasno ali dovoljno da nikad ne prodajem tu plocu nekome, barem ne s pricom da ima garanciju iako sumljam da bi ga netko isao trest pa vidio da se klima malo
ukratko, tko fura ATI moze slobodno ubosti tako nesto za fiziku, nije avion ali ce barem moci ukljuciti physx efekte. Tko ima ista jace od 9600gso slobodno moze zaboraviti na takve kombinacije.

E, da. Ajde postiglo se jos nesto - potvrda da ova grafa (dakle i sve iste klase il tu negdje jer sve se svodi na bandwithe) uopce ne reagira na 16x/8x. Tako da nema potrebe za zivciranjem kod slaganja cf/slia s tako necim ako ploca nema 2x 16x PCIe.
greg SE je offline   Reply With Quote