08.04.2009., 18:34
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
updejt sa novim firmware-om
Citiraj:
Autor Tox78
Imam dva komada u kanti HDD SEAGATE Barracuda 7200.11 , 500 GB , SATA II , 32 MB cache (ST3500320AS) Firmware SD15 , znaci ti koji bi trebali biti problematicni , stari su oko 7 mjeseci i do sad rade savršeno tihi su, brzi su i hladni su negriju se uopce i nestvaraju nikakve vibracije u kucistu i bez ikakvih problema i sad me zanima dal da updejtam sa novim firmware-om ili da ostavim kako je ako rade savrseno bez problema ...
Uglavnom tamo kod upisivanja serijskog broja za jedan na kojem je particija sistemska sa Windowsima kaze Drive is not affected , a za drugi koji sluzi iskljucivo kao storage disk kaze Drive is affected.
Zanima me kako updejatat sa novim firmware-om oba dva diska , kad ubacim CD na koji sam sprzio iso image i dignut sa CD-a kako odredit da updejta oba dva diska ili samo ovaj drugi koji je affected na kojem nisu windowsi ?
Dal postoji neka opcija scan da prepozna oba dva diska pa onda oznacit da updejta oba dva ili samo jedan od njih ?
Nebi htio to radit dok nebudem siguran sta radim sa tim updejtom firmware-a da nebi nesto zezno i strgo diskove ili izgubio podatke ...
Ali kazem diskovi rade savrseno ali koliko sam skuzio fora je da rade savresno dok jedan dan dok upalim komp samo prestanu radit ...
Molio bi nekog ko zna odgovore na pitanja koja me zanimaju oko tog updejta da mi odgovori ...
|
Updejto sam oba diska prvo jedan pa drugi sa novim firmware-om SD1A i sve je ok prošlo nikakvo gubljenje podataka diskovi rade savršeno mada su radili savršeno i sa orginalnim (problematičnim SD15 firmware-om) , dal bi sad trebo bit siguran da nece doc do nekih problema sa tim novim firmware-om jer seagate kao garantira da on popravlja bug od starog ili bolje prodat diskove i uzet WD ili Samsunga ili Hitachi od 1 TB koji od ova 3 bi bio najpouzdaniji i da nestvara vibracije u kucistu, brzina mi nije prioritet ?
|
|
|