MBO:
Gigabyte EX58-UDxx - bilo koja iz te serije može
CPU:
Intel i7 920
CooL:
Scythe Mugen 2 SCMG-2000
RAM:
3x2Gb Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, COR-TR3X6G1333C9
HDD1: WD
300GB SATA,
VelociRaptor
HDD2: SAMSUNG
SpinPoint F1 750GB
GPU: Gigabyte
GTX 260 Overclock FarCry2, 896Mb GDDR3 448bit, Dual DVI, PCI-X 2.0 , GV-N26OC-896H-B
DVD:
Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL , 40x CD-R
CAS:
Thermaltake VC3000BWS
tower Armor Jr.
PSU:
Chieftec power supply
750W Turbo Series, Cable management, 4×12V, Active PFC, 14cm fan
Tako izgleda moj prijedlog.
Po potrebi je lako kasnije dodati još diskova iako je po meni 1T i više nego dovoljno za ugodan rad, a sve "viška" kao što su kolekcije filmova ionako ne bi držao na račnalu već na nekom eksternom disku ili kakav već "storage" imate.
Moglo bi se ići i na neko Big Tower kućište tipa Kandalf ili veliki Armor ali nisam zato jer su mi ipak malo PREveliki ovaj je onako - taman.
Dosta ljudi se neće složiti s izborom napajanja i hladnjaka, ali hej.. svako svoga konja za trku ima, a ruku na srce svako brand name napajanje sa 600+W bi bilo dobar izbor! isto vrijedi i za hladnjak - sve skuplje od 300kn će odraditi svoj posao..
E sad, GTX260 je po meni naj grafička (molim bez flejmanja i komentara od ATI fanova - i ja sam vaš

). Grafička kartica je potrošna roba i danas za nju ne bi dao više od 2000 kuna. Razlog? Pa jednostavan - sa GTX260 se može igrati apsolutno SVE i sa duplo skupljom karticom se nećete i više naigrati. A mislim da ulagati u jaču grafičku još nekih 1-2 tisuće kuna nije nimalo isplativo - Bolje tih dvije tisuće kuna ostaviti u džepu i za 1-2 godine kupiti novu, bolju dx10 grafičku karticu iz iduće generacije!