pogledao Metastaze, bez sumnje najbolji film koji je iscurio iz septičke jame zvane kinematografija balkana zadnjih godina. odlično ocrtava mentalitet prosječnog kvartovskog miljea koji se sastoji od debila-ultrasa agresivca (kuracpičkadinamo), prosječnog narkomana sa odličnom pozadinskom pričom umotanu u celofan (navodno krive) nacionalnosti koja rasvjetljava sociopatološku situaciju (bez pretenzija opravdavanja razloga za istu) jednog heroinskog ovisnika, onda imamo sličan karakter zateknut u kasnijoj etapi narko-evolucije (ovaj put je ovisnik donekle liječen, taman je u fazi velike kušnje nakon povratka kući iz komune u Španjolskoj) te, najtragičnijeg karaktera od svih, kroničnog alkosa koji je u perpetualnom paklu delirium-tremensa i zrna lucidnosti mu dolaze kroz gustu maglu smrada ustajale žuči i inficiranog urina. plus deset za srcedrpajuće emotivnu scenu igre sa mačićima.
tim više mi je ova situacija bliža jer sam i sam odrastao u specifičnoj kvartovskoj inačici ove iste realnosti (kao vjerujem i većina forumaša koji su se školovali tokom '80ih i '90ih), iako nikada nisam konzumirao, niti navijao niti za jedan klub (imho organizirano navijanje treba ilegalizirati) a ponajmanje nogometni. dosta sam vremena proveo družeći se sa skinsima, huliganima, punxima i sličnim subkulturnim subjektima.
enivej ako želite u jednom dahu osjetiti svu bijedu galofak generacije svakako pogledajte ovaj film.
citat godine: ćelavi protagonist Krpa, nakon što promjeni konfiguraciju lica frajeru: "ajd mi sad zovi rundu pička ti materina!"