View Single Post
Staro 06.04.2009., 20:43   #287
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Već postoji tema za hardveraj, tako da je ova tema mogla i tamo : link

Iz gore linkane teme vidi se da postoji problem sa dostavom, bilo je pohvala ali i kritika kao i za sve ostale dučane i to prije tvog slučaja.

Nemoj me krivo shvatiti ali dio odgovornosti je i tvoj, zato što je sve to toliko daleko otišlo.

p.s. Kad sam uzimao komp platio sam 50% na račun ostatak po isporuci, sve je to stvar dogovora. Avans 100% je zahebana stvar za kupca
Nije ovo prvi ni zadnji puta da će trgovac zahebati nekoga. Ljudi su imali i gorih iskustva. Samo što čitavši sva ta iskustva sa hardverajem imam dojam kako je to sistematski problem. Uvijek kaže, bit će za tijedan/dva, pa onda navlači ljude sa morbidnim opravdanjima, dok se to ne popne preko mj. dana.

Kada bi bio korektan, rekao bi u startu kako je rok isporuke mj. dana. Sad ti možeš na to pristati ili ne. Isto tako, kada sam naručio auto, rekli su mi da moram čekati 3mj. Moguće da bi ja odustao od kupnje zbog dugog čekanja. Oni to nisu mogli znati. Rokovi se moraju poštivati. To je osnova dobrog poslovanja i stjecanja nekog ugleda.

BTW avans je obično 10%. Ako ti odustanješ, trgovcu ostaje tih 10%, ako trgovac odustane iz bilo kojeg razloga mora ti vratiti duplo, tj. 20%. 50% je previše po meni za avans. Makar nisu to neke velike cifre da mu uopće i treba dati kaparu.