Citiraj:
Autor Dizel
Sad pamet u glavu i pametnije slozi konfiguraciju i proci ces jeftinije od ovoga, pa cak i u überskupom Linksu...tu prvenstveno mislim na agregat od 1KW kojem ne vidim svrhu...
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.757.006
o đizus, koje oko da im izvadim za 1800+ kuna...
|
opet offtopicarenje, ali kad su svi mogli, mogu i ja malo.
NHF, ali po cijenama Links jest skuplji, odredene komponente svakako imaju visu cijenu od konkurentskih firmi, tu se slazemo i sve stoji. ali konkretno za ovog corsa 1000Fata -
CORSAIR 1000W Links
CORSAIR 1000W Hardveraj
najjeftniji CORSAIR 1000W
mislim, razlike (barem u ovom slucaju) u cijeni izmedu Linksa i Hardveraja nema, tu se valjda slazemo. tako da nimalo ne vidim zasto nebi oko izvadio i na cijenu iz Hardveraja

(moram te bocnut jer to ti nije niti palo na pamet da je jednaka cijena iz oba izvora, barem jer nisi naveo).
ponavljam, cijene nisu jednako pristupacne kao u ostalim trgovinama, ali da je sve uberskupo i precjenjeno - nije. sklopio sam tu na pcekspertu masu konfi, i ispada najvise povoljan ADM i Diskont24 (a diskont je isto narudzba - pa cekaj, koliko sam skuzio). vemil i hgspot imaju ponudu da se ubijes koliko je losa, ostatak otpisujem jer su
manji od ovih. ali u jednom navratu je ispala konfa najjeftinija iz Linksa, cisto da se napomene, kao i par puta poneke komponente. ali ono sto me smeta je konstatntno spominjanje za ultraskupe cijene, pa visim na toj nabavi prakticki svaki dan, i ne primjecujem za one komponente koje najvise idu - da su toliko skuplje. ok, 5-10%, najvise 15%, ali da je to turboskuplja cijena - nije.
uostalom, nabava.net je svima dostupna, pogledaj i sam.
ponavljam, nije najisplatljiviji. ali niti jedna trgovina IT opreme, ako se uzima sve kod nje - nije isplatljiva. barem ne onoliko koliko bi bilo da se uzima iz vise trgovina (ova moja kanta je tako sastavljena, izvor su cetiri trgovine + trznica tu sa foruma).
tako da svakako savjet autoru teme, fino blok u ruku, i jedno - dva poslijepodneva obici trgovine po zagrebu, kojih barem ima. unaprijed znas sto te zanima, fino se raspitas za sve cijene, zapises ih, i kasnije doma pogledas dal ti se vise isplati uzeti u jednoj trgovini sve, ili uzimati odvojeno iz vise njih. sam prosudi, jer na ovu cijenu bi se moglo ustediti pristojne pare. samo napomeni da imaju raspolozive komponente, jer vemil recimo sere na svoj nacin - sto vise artikl stoji neraspoloziv - to mu cijena vise pada. tako je u jednom trenutku Q6600 bio za nekih 800 i nesto kuna.........
kad sve pokupujes, kontaktiraj tu nekoga sa foruma od starijih clanova sa vec postojecom reputacijom, platis mu pivo/cevape/cokoladu/benzin, covjek ti sastavi minimalno bolje nego ovi u trgovini, i poslije toga imas pilu. jedino sto u slucaju da nesto rikne, ne furas cijelu kantu nego ono sto je vrisnulo. jer nemas garanciju na kuciste kao takvo, nego samo po komponentama.