Citiraj:
Autor Cartmann
Izgleda da sve temelji na podešavanju brzine..ako mu stavim brzinu 1066, sam podigne voltažu, ali ako stavim brzinu 800 i voltažu 2.2v, neželi je podići..
|
Sve te "auto" opcije moraš isključiti i manualno podesiti postavke svega.
Auto opcije su možda OK ako je sve na stock frekvencijama i za noobse koji se ne namjeravaju zezati s time, no s obzirom da ti overclockaš, one više ne valjaju i moraš manualno podesiti voltaže.
Također moraš isključiti C1E i EIST funkcije koje su dio automatskog podešavanja takta procesora, a funkcioniraju tako da same dižu/spuštaju takt ovisno o loadu procesora.
Sustav ti može raditi na FSB 400 i memorija na 800 bez problema, samo moraš sve postaviti na manualno i namjestiti memoriju da radi na 800 (ne znam točno gdje se to nalazi u tvom BIOSu pa ćeš morati sam tražiti). Pretpostavljam da joj je default voltaža za 800 nekakvih 1.9-2.0V, ako je dižeš prema 1000 slobodno stavi 2.2V, neće joj ništa biti do 2.4-2.5V, a dobiti ćeš na stabilnosti, premda mislim da je nema smisla tjerati preko 800 jer su dobici minorni, a stabilnost pada eksponencijalno.
Uglavnom, sve se da podesiti, samo treba vremena i čačkanja