Ja osobno imam pozitivno iskustvo sa Hardverajem ali objektivno u ovom slučaju nisam na ničijoj strani...
Činjenica je da većina trgovina ili web shopova nema hardware koji prodaje u dućanu, po takvom principu funkcionira i Diskont24, platiš unaprijed, oni robu naruče od uvoznika i kupac ju primi ili osobno ili poštom...
Zajeb je kad imaš web shop koji nudi sve i svašta pa se može dogoditi da je neka konkretna komponenta nedostupna u tom trenutku ali tada se ponudi nešto drugo u tom iznosu što Hardveraj nije napravio a s druge strane kupac je napravio propust što se ne brine za svoj novac, račun se ne može ispostaviti unaprijed, izlazna faktura se napravi na osnovi ulazne, a uplata po ponudi znači da je hw dostupan ukoliko ju je ovlaštena osoba napravila i poslala a ne na temelju košarice sa web shopa i većina uvoznika daje barem malenu odgodu plaćanja na temelju zadužnice pa se hw naruči, proda i plati nakon prodaje... Sve u svemu crnjak...
Zato su web shopovi sranje i kupovina po cijeloj Hr je sranje, uđeš u lokalni dućan, zatražiš, primiš u ruke i platiš, ako nemaju pričekaš dok ne stigne pa tada platiš... Kada pogledam na podforumu s konfiguracijama složene ponude mi padne mrak na oči, od 10 komponenti bude bar 5 različitih dućana zato da bi se uštedilo 5%, sve je to super dok radi, šta poslije kad crkne, slanje poštom po cijeloj HR pa čekaj nečiju milost jer ne možeš svako malo u dućan otići gnjavit oće li to...
Samo moram priznat da sam ispriku na temu smrti i pogreba u obitelji već čuo od kolege koji je mjesec ili dva bezuspješno pokušavao kupiti zvučnu karticu koju je Hardveraj jedini u HR imao na cjeniku ali je na kraju odustao... Ako mu je ta isprika univerzalna nečiji otac se u grobu okreće i to je žalosno...