View Single Post
Staro 04.04.2009., 23:09   #123
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor A-V Pregled postova
Ne bi volio da sad ja ovdje ispadnem mulac jer sam platio unaprijed.

Nisam ni znao da postoji opcija da se plati pri dostave konfiguracije?! Do sada svako računalo koje sam do sada kupovao (otprilike 4 različita shopa tokom zadnjih 10 godina, uključujući i HG Spot) i u svakom sam morao unaprijed platiti. Gdje se to plaća konfiguracija (pogotovo ovakva) nakon sastavljanja (pri isporuci) - idem odmah tamo? Možda kad su u pitanju gotove konfiguracije koje su pre-made i kao takve se nalaze u cijeniku, ali ne i kada radiš konfiguraciju "from scratch"...
iskreno, ja uglavnom konfiguracije slažem sam, ali zadnju koju sam uzeo složenu u linksu "from scratch" pred cca godinu dana sam platio prilikom preuzimanja. nakon sastavljanja, znači.

ponavljam, nije mi jasna opcija avansnog plaćanja računalnih komponenti kod OZBILJNE informatičke firme. pa nisi kupovao nikakvu egzotiku. ako trgovina toliko ovisi o tome da neće imati kome prodati jedan komplet komponenata za jednu konfiguraciju, onda neka zatvori dućan. još i razumijem nekakvu rezervaciju ili avans u iznosu parsto kuna, ali 100% avans ne.

da se razumijemo, ne opravdavam tu ni hardveraj, ni kupca. ali kupac koji tek tako ostavlja lovu je lakovjeran kupac. tako ti i ja mogu pokupiti lovu i složiti konfiguraciju bez da uložim ijedne svoje lipe. samo pokupim rabat bez rizika...
mymoon je offline