Citiraj:
Autor Kova
SSD bi rješio moj problem 100%, jer mi nije problem tablica, već prozori, tj. browseri, što je uglavnom READ !
|
Tocnije Random Read.
Citiraj:
... Kada radim to je i 20-30 prozora !
A onda počinju štekanja ! Trzanja. Čekanje da switcham s jednog na drugi prozor bez refresha i učitavanja stranice (dakle čisti ALT + TAB) ! ...
|
Ma moze biti i 100 prozora, ako imas dovoljno RAM-a. Dobar SSD se jednostavno igra sa takvim loadom.
Citiraj:
... Dakle moje pitanje je bilo jednotavno, gdje kupiti samsung da to nije ebay i da ga fakat imaju ?
|
Nigdje u HR, a ici van samo zbog njega ... IMO potpuno neisplativo.
Citiraj:
Btw možda sam tutlek, no u Reliability and Performance ima plava linija, ali ne vidim koliko je MS niti IOPS, a na samom performancu je CPU.
|
Dakle gledas Avg. Disk Queue Lenght (Outstanding I/Os per target) prilikom pokretanja svega sto radis normalno na kompu.
Da bi vidio cijeli graf, desni klikni dolje na opis Avg. Disk Queue Lenght, te "Graph" i pod "Vertical scale" upisi npr. 3000 ("Maximum").
Ako ti se graf i dalje "zakucava" u strop, samo povecaj ovu vrijednost.
Vrijednost koju uocis kao peak (najvecu), podijelis sa 10 (jer je u perfmonu skaliranje x10), te ubacis kao Outstanding IOPs vrijednost u IOmeter.
Citiraj:
Dakle ne vidim koliko ms ! Ali sada kada izlistam sve procese piše response time od 83 ms na dolje !
|
Ovo se gleda u IOmeteru, kada se postavi load identican onom u perfmonu (Avg. Disk Queue Lenghtu).
Citiraj:
E sada ja sam pošto nisam shvatio kako skužim svoje Outstanding IOPSe, unio čisto test sa prije par stranica ..
4KB ! 100% 1s ! 1 Worker 1 Outstanding I/Os per target
Total I/Os per sec: 703
Maximum I/Os response time ms: 48.49 !
Average I/O response time ms: 1.3927
Total MB per sec: 2.75 !
|
Sada prelazimo na IOmeter.
Ovdje odaberes zeljeni disk i upises broj "Outstanding I/Os per target" (peak "Avg. Disk Queue Lenght" podijeljen sa 10) u kartici Disk Targets.
Pod karticom "Access Specifications" odaberes bilo koji profil, kliknes Edit i upisujes slijedece:
- "Default Assignment": All Workers
- "Transfer Request Size": stavljas velicinu fajla koji otvaras (npr. velicinu Excel tablice)
- 80% Random
- 80% Read
- OK
Pod karticom "Test Setup" stavljas:
- "Test Description": proizvoljno ime
- "Run Time": vrijeme loada (koliko ti dugo radis load nad diskom, kada svakodnevno obavljas svoje poslove)
- klik na zelenu zastavicu
Citiraj:
S time da sam to radio na Cu, napravio je fajl od 23 GB, tj. napunio disk do kraja !
|
To je najnormalnije, posto mu treba taj fajl za testiranje na cijelom disku (a ne samo na jednom njegovom dijelu).
Zasto je ovo bitno kod obicnog HDD-a? Pa zato sto je poznato da obicni HDD nema identicnu brzinu na svim svojim podrucjima.
Citiraj:
E sada to se sigurno tu negdje pisalo, a ja nisam pratio testove IOmetera, pa ako mi možete reći koje postavke stavim za neki normalni režim rada, kao da browseam 20tak browsera, Excel, Winmail, winamp, skype, AVG, možda neki VM upaljen ..
Ako mi netko može bar cca reći.
Thnx.
|
Koliko sam skuzio, jedini pravi load na tvom kompu je taj Excel fajl i eventualno Browser i VM, a ovo ostalo je daleko laksi promet.
To bi bilo to
Citiraj:
Autor Lihto
|
Yep yep, zato i jest tolika hajka oko njega
@ChP3:
Na ovom linku imas usporedbu i Super Talenta UltraDrive ME koji je u Autronicu, pa baci oko ako te zanima.