View Single Post
Staro 03.04.2009., 09:22   #518
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
je sve dok na nju ne staviš kvod

onda je najbrža kad je u pitanju izgaranje regulacije napona
To je ziher iz vlastitog iskustva.
Citiraj:
Autor n4d44 Pregled postova
Također sam tija uzet Abiticu QuadGT ali je nije bilo u Splitu pa sam na kraju uzea dvi DFI ICFX3200 Ubit ću se toliko ploča po sobi, a ni jedna Abitica.

Moram priznati da sam stvarno zadovoljan s njima. Nije ploča toliko osobita s quadovima ali je također presudila 6-tero fazna digitalna regulacija napona (do 180A ). Da grije se northbridge, ne tako strasno. Stoji na oko 58C na dodir je hladnjak mlak ali ja imam jedan 120mm uperen u ploču.

Hladnjak za mosfete je za ispeč prste. Everest pokazuje svega 38C. Ionako ne vjerujem ništa tim senzorima. Ma ti mosfeti su klasificirani da rade bez problema na 125C. Ma njih ako i ne ugriješ malo oni ni ne rade kako treba

Eto te dvi i dva Q6600 taman mi idu do 3.2Ghz na naponu od 1.35v (drugi nešto manji napon). Moram priznat da je vdrop velik s obzirom da ga reviewi prijavljuj kao skoro nepostojećim. Meni padne sa 1.35 na čak 1.28 ako je vjerovati senzorima.
No svejedno na istom naponu kloka bar 100 ako ne i 150Mhz više nego na điđabajtici s četiri faze (mislim da ni na onima s 6 faza ne kloka više).
Ovo ću još dobro ispitat sutra kad ploču usporedim sa svojom zlatnom P35-DS3P.

FSB neće baš preko 360-370. Tu mu je neki limit onako bez daljnjih diranja po opcijama (stock NB volt). No meni sasvim dovoljno jer moji quadovi i ne klokaju više od 3.2 bez dosta soka.
Hm, to se slaze sa onim sto sam vec procitao za tu plocu. Iako ima 6-faznu digitalnu regulaciju napona, pojedinci su se zalili na velik vdroop. Max FSB kod quad procesora zbilja nije nesto, a nesto vise se da izvuci podesavanjem GTL napona, pa se poigraj s tim. Na kraju, taj mali pasivac na mosfetima i izgleda kao vruc.
Citiraj:
Autor n4d44 Pregled postova
Da ovo je nešto što ljudi stvarno ne paze kod kupnje ploče i napajanja. Zato što je Mate nafrljio svog kvoda na 4 GHz ne znači da će i tebi ploča koja naravno ima tro ili četverofaznu regulaciju za maksimalno 125-150w izdržat kvoda na 4GHz i 1.55v naponu.

Sjetimo se vremena Pentiuma 805D i ekipe što ga je tjerala na 4Ghz pa je ovaj vukao 300-400w (tomshardware). Naravno da bi mosfeti dobili ljubičastu boju nakon nekog vremena
Upravo, broj faza i kvaliteta regulacije nisu nuzno proporcionalni.
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Ja sam PWM hladnjaku na svojoj QuadGT ipak stavio 40mm fan i vise temperatura MOSFETA ne prelazi 55°C cak i pod dugotrajnim loadom ovog E6850. Trenutno je na 1.38V/3.42GHz/380MHz FSB
Ja sam vec unaprijed planirao da ce mi trebat jedan 40/50mm vent na mosfet pasivcu. To sto su NB pasivac i mosfet pasivac spojeni heatpipeom je dobra stvar, ohladim jedno, ohladio oboje.
SRV je offline