View Single Post
Staro 03.04.2009., 01:00   #109
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Ma Ono iz nekog drugo posta je BUG Officea ! mali OT no eto napisat ću ga tu:

Office zbog nekog glupog razloga pamti copy-paste svake čelije, dakle ako ste čeliju 1 kopirali u čeliju 2, pa čeliju 2 u čeliju 3 i tim redom došli do 1000-1100, počet će štekati Office, nema veze što kopirali, ja sam imao formlue, no kasnije tu 1 čeliju 1100 ne možete kopirati ni da je prazna ! Rješenje buga ? Pronaći gdje je kopiranje trajalo duže od inače, i kopiranje prve čelije na tu zadnju, i eto, sada opet mogu 1000 čelija kopirati gornju u donju

Tablica je uber, turbo velika i teška, i iako postoje drugi programi, ne vidim način da ju customiziram i prilagodim svojim potrebama, iako se sigurno može, no to bi koštalo !

naime previše ima exceptiona ! Koje ja jednostavno rukom ispravim u excelu !

No dosta o Excelu ! SSD bi rješio moj problem 100%, jer mi nije problem tablica, već prozori, tj. browseri, što je uglavnom READ !

Dakle 2 windowsa, i hrpa prozora u svakom.

Evo trenutno meni otvoreno prozora u glavnom Osu:

6 FFa
6 Chromea
Excel
Windows Mail
VM u kojem je 5-6 browsera.
I sve skupa 10-15 tabova, u glavnom i VM OSu.
Trillian
Skype...

S time da sada ne radim. Kada radim to je i 20-30 prozora !

A onda počinju štekanja ! Trzanja. Čekanje da switcham s jednog na drugi prozor bez refresha i učitavanja stranice (dakle čisti ALT + TAB) !

Dakle moje pitanje je bilo jednotavno, gdje kupiti samsung da to nije ebay i da ga fakat imaju ?

Hvala.

I hvala na svim odgovorima za sada !

Btw možda sam tutlek, no u Reliability and Performance ima plava linija, ali ne vidim koliko je MS niti IOPS, a na samom performancu je CPU.

Dakle ne vidim koliko ms ! Ali sada kada izlistam sve procese piše response time od 83 ms na dolje !

E sada ja sam pošto nisam shvatio kako skužim svoje Outstanding IOPSe, unio čisto test sa prije par stranica ..

4KB ! 100% 1s ! 1 Worker 1 Outstanding I/Os per target

Total I/Os per sec: 703
Maximum I/Os response time ms: 48.49 !
Average I/O response time ms: 1.3927
Total MB per sec: 2.75 !

S time da sam to radio na Cu, napravio je fajl od 23 GB, tj. napunio disk do kraja !

E sada to se sigurno tu negdje pisalo, a ja nisam pratio testove IOmetera, pa ako mi možete reći koje postavke stavim za neki normalni režim rada, kao da browseam 20tak browsera, Excel, Winmail, winamp, skype, AVG, možda neki VM upaljen ..

Ako mi netko može bar cca reći.

Thnx.

Zadnje izmijenjeno od: Kova. 03.04.2009. u 01:47.
Kova je offline