View Single Post
Staro 02.04.2009., 15:06   #1429
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor rams Pregled postova
Al, de mi samo reci, kakav profil da ja njim kazem da mi smanje. Jer sam za to saznao upravo ovdje pa me zanima kako da im objasnim
Samo traži helpdesk i pitaj koji ti je profil za brzinu, znat će operaterka

Citiraj:
Autor fle_ki Pregled postova
Ja imam Telsey i ako je to to, imaš pod summary ovo
<table border="1" cellpadding="3" cellspacing="0"><tbody><tr><td class="hd">Line Rate - Upstream (Kbps):</td> <td>910</td> </tr> <tr> <td class="hd">Line Rate - Downstream (Kbps):</td> <td>7168</td> </tr> <tr> <td class="hd">LAN IP Address:</td> <td>192.168.1.1</td> </tr> <tr> <td class="hd">Default Gateway:</td> <script language="javascript"> <!-- hide var dfltGw = '&nbsp'; var dfltGwIfc = '&nbsp'; if ( dfltGw != '&nbsp' ) document.writeln(" <td>" + dfltGw + "</td>"); else document.writeln(" <td>" + dfltGwIfc + "</td>"); // done hiding --> </script> <td> </td> </tr> <tr> <td class="hd">Primary DNS Server:</td> <td>192.168.1.1</td> </tr> <tr> <td class="hd">Secondary DNS Server:</td> <td>192.168.1.1</td></tr></tbody></table>To je valjda 8Mbit,@stuc će reči svoje

Ne mora biti da je 8Mbit, Upstream je dosta visok pa to više miriši na 16Mbit nego na 8Mbit-a. Koliko god oni vama napičili visoki profil, modem se uvjek sinhronizira u ovisnosti kakva je linija/parica.
Kod mene se recimo profil od 8Mbit sinhronizira na 5,2Mbit a speed test vuče 3Mbit-a maximalno. Sa profilom 16Mbit se modem ( ne ovaj što sam okačio nego SE515 u kojem se točno vidi na koliko se linija sinhronizirala ) sinhronizira na 10,3Mbit-a a speed test vuče 4Mbit-a dok torrenti povuku 9-10Mbit-a što je zanimljivo...

Nešto bolje rade profili koji nisu ADSL2+ nego obični ADSL.
Uglavnom zovite njih tamo pa ih gnjavite
stuc je offline   Reply With Quote