Citiraj:
Autor rams
Al, de mi samo reci, kakav profil da ja njim kazem da mi smanje. Jer sam za to saznao upravo ovdje pa me zanima kako da im objasnim 
|
Samo traži helpdesk i pitaj koji ti je profil za brzinu, znat će operaterka
Citiraj:
Autor fle_ki
Ja imam Telsey i ako je to to, imaš pod summary ovo
<table border="1" cellpadding="3" cellspacing="0"><tbody><tr><td class="hd">Line Rate - Upstream (Kbps):</td> <td>910</td> </tr> <tr> <td class="hd"> Line Rate - Downstream (Kbps):</td> <td> 7168</td> </tr> <tr> <td class="hd">LAN IP Address:</td> <td>192.168.1.1</td> </tr> <tr> <td class="hd">Default Gateway:</td> <script language="javascript"> <!-- hide var dfltGw = ' '; var dfltGwIfc = ' '; if ( dfltGw != ' ' ) document.writeln(" <td>" + dfltGw + "</td>"); else document.writeln(" <td>" + dfltGwIfc + "</td>"); // done hiding --> </script> <td> </td> </tr> <tr> <td class="hd">Primary DNS Server:</td> <td>192.168.1.1</td> </tr> <tr> <td class="hd">Secondary DNS Server:</td> <td>192.168.1.1</td></tr></tbody></table>To je valjda 8Mbit,@stuc će reči svoje 
|
Ne mora biti da je 8Mbit, Upstream je dosta visok pa to više miriši na 16Mbit nego na 8Mbit-a. Koliko god oni vama napičili visoki profil, modem se uvjek sinhronizira u ovisnosti kakva je linija/parica.
Kod mene se recimo profil od 8Mbit sinhronizira na 5,2Mbit a speed test vuče 3Mbit-a maximalno. Sa profilom 16Mbit se modem ( ne ovaj što sam okačio nego SE515 u kojem se točno vidi na koliko se linija sinhronizirala ) sinhronizira na 10,3Mbit-a a speed test vuče 4Mbit-a dok torrenti povuku 9-10Mbit-a što je zanimljivo...
Nešto bolje rade profili koji nisu ADSL2+ nego obični ADSL.
Uglavnom zovite njih tamo pa ih gnjavite