Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 01.04.2009., 23:36   #2118
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor wiseman Pregled postova
Bogati, pa di to daju popust za studente na audio opremu?
Ha tamo u preradovicevoj. Mislim bila je neka spika razgovarao sa covjekom par puta kupio par stvari sebi, drugima i ono zapamtio me. Kaj da ti velim. Tak dosao jednom na blef i pitam imate mozda taj dac ili nesto u studenstkom budgetu. Kaze on meni imam za tebe 580kn. Tada je kosta 740. Ja ostao paf, drugi dan i frend koji je bio taj dan samnom uzeo i ono samo rijeci hvale i da mi je skuplje nesto uzeti tamo uzeo bi opet. Isto mi je dao popust za zvucnicu za gramofon. Ono stvarno jedan pre dobra atmosfera i pre dobri decki koji tamo rade i kad ima guzvu kaze ti ajde daj dodji radje sutra ako mozes pa cemo razvaliciti komponente. Ono takav fer pristup se rijetko kad vidi kod nas.

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Sve zavisi i o položaju transformatora, bitno da njegov lim nije uperen prema samim komponentama i audio stazama ili žicama, itd. Naravno, toroid nema tih problema
Na taj način se smanjuje razina šuma i npr. kod cjevnih pojačala to je iznimno bitno, jer jako su rijetki toroidi koji se koriste u cjevnom audiju.
Ajmo ne ici tamo di idemo. Point je da stare krame star 15+ godina šume. U tih 15 godina cu promjeniti 5-10 pojacala i zivo me zaboli za trafo. Bitno je da je velki i to je to.
Fleks je offline   Reply With Quote