Tema: ROCCAT!!!
View Single Post
Staro 01.04.2009., 00:30   #77
marsal
Premium

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
claw!=paw....
Istina. Još nam objasni zašto meni repliciraš, kad je to bila poanta mog prijašnjeg posta (kojeg si djelomično citirao).

Citiraj:
Autor Omega
jbte je ga i ti kompliciras. engleski me ide sasvim dobro, hvala na pitanju i znam pojam claw sta znaci i kako izgleda claw.
Očito.

Citiraj:
Autor Omega
a ne smijem se sprdat? nisam nista lose mislio, al jel moram stalno biti full ozbiljan?
Naravno da se smiješ sprdati. I drugi se smiju sprdati s tobom pretpostavljam? Čemu onda takva reakcija na moj komentar?

Citiraj:
Autor Omega
evo... samo za tebe... pa vidi sta je "zidarska" ruka
Ovo si fino napravio. Sad možemo razgovarati o veličini šaka. Imaš otprilike šaku kao ja (iako ja imam malo manji dlan, a duže prste). Nisam provodio istraživanja, ali iz svakodnevnog iskustva znam da nema puno ljudi s tolikim šakama. Usudio bih se reći ispod 5%.

Na http://en.wikipedia.org/wiki/Hand (znam da nije neki izvor) navedeno je 189 mm prosječna duljina i 84 mm prosječna širina šake muškarca. Znači tvoja šaka je bitno veća (~20%) od prosječne.

Možda bi se moglo na osnovi nekih statističkih predviđanja i pretpostavki (normalna razdioba) odrediti "točan" postotak šaka manjih od tvoje, ali imam pametnijih stvari za napraviti (ie. spavati ) pa ću znanstveno zaključiti da ima "puno" ljudi s manjim šakama.

Dakle, za očekivati je da ti je miš namijenjen ljudima prosječne veličine šake premal. I to si i naveo u svom reviewu. Više puta. Odlično. Samo to ne znači puno "normalnim" ljudima koji taj review većinom čitaju. Pozivajući se na subjektivnost reviewa može se puno stvari opravdati, ali treba težiti objektivnosti i biti objektivan gdje je to moguće (u ovom slučaju tražiti mišljenje o ergonomiji od čovjeka manje veličine šake, možda je Kone njemu prevelik?).

Citiraj:
Autor Omega
ako mislite pljucat po misu, probati pa onda pljucati.
Ovo baš i nije izjava koja priliči profesionalcu (pretpostavljam da si plaćen za reviewe?). Ne mogu svi "probati" miš. Probati da odgovara oblikom i veličinom da (u većini slučajeva), ali software jako teško. Za to se pouzdaju u tebe (kao recenzenta) i ti implicitno preuzimaš odgovornost biti što je moguće više objektivan i iznijeti "the whole truth and nothing but the truth" (i bez zakletve ) pisanjem reviewa (štoviše jedinog reviewa na hrvatskom jeziku?). Koliko sam primijetio u komentarima, "pljucanje" po mišu je ograničeno na ono što si sam napisao u reviewu i navodni nesrazmjer konačne ocjene i napisanog.
marsal je offline   Reply With Quote