Pozdrav,
ja pametan sređujem komp od frenda i ispadam glup.
Komp je bio pun svega i isao sam to ocistiti u safe mod. Prvi problem nastaje jer komp ne zeli u safe mod, nego se ponovo boota kad kliknem da se pokrene u safe modu. Trazio sam drugo rjesenje i pomocu msconfiga mu naredio da se iduci put boota u safe modu. I sada je gadno.
I dalje nece u safe mod nego se ponovo boota. Najgore je kaj se nece ni startat normalno jer je podesen da ide u safe mod i odmah nakon one windows slike on se ponovo boota i tako u krug.
Rekoh dobro, idem formatirat disk i puknut nove windowse. Namjestum u biosu da se boota sa CDa krene windows setup i onda paf: Setup did not find any hard dik drives installed in your computer!
Sta sad? Odem na asusov support i skinem RAID drivere i napravim disketu. Pri sljedecem setupu stiscem f6 da instaliram, ubacim diketu i on kaze kako windowsi imaju novije i bolje drivere ali mogu ja i te. Kada izaberem ove od windowsa opet bude isto kao i prije, a kada uzmem ove sa dikete na kraju instalacije plavi ekran smrti....
Probao sam vec sve i svasta! Cak sam taj HDD dodao na svoju konfu. Pocistio ga sa svime i pokusao u msconfigu promijeniti BOOT.INI ali bilo je kao sve u redu ali on se i dalje vrti u krug...
Zasto BIOS ne vidi HDD?
Na pocetku mi izbaci:
Primary master: WD......
Odmah poslije toga isto ovo sto je i u BIOSU:
Primary IDE Master: Sata device not found
Primary IDE Slave: Sata device not found
Secondary IDE Master: Sata device not found
Secondary IDE Slave: CDRW....
OnChip SATA controler: Enabled
Radi se o ploci: ASUS P4S800D-E
BIOS: American Megatrends Inc. V02.54
HDD: WD (ubi me sad ali mislim i da je nebitno koji...)
Evo, stvarno vise nemam ideja. ako netko moze pomoci svaka mu dala....
Unaprijed hvala!