Citiraj:
Autor Sa_Stilom
Ev, ja sam konačno podesio setup, ne mogu svršavat ko ti Tomo na benčeve, ali mogu u RealLife-u. ...
|
Citiraj:
Autor TomRi
... NHF ali kada napadaš nedužnog glasnika, moram se braniti
idem spat, previše je napeto ovo 
|
Bez cupanja za kosu, molim
Tak svejedno kome se dize, kolko brzo i na kaj, bitno je zajeb....ja
Citiraj:
Autor Kova
Ja brijem pokupiti neki Samsung, po mogučnosti 128 GB ili 256 idealno, onda sam miran do danjeg.
Ganjam aukcije, ali kasnim, .. a i zadnja je otišla predaleko 64 GB $288
Dečki zbunjujete me s tim OB kontrolerima i sl. To vrijedi za RAID ?
|
Ma nemas se kaj zbunjivat, to je samo shtelanje na kraju.
Zemi jedan od diskova sto se prporucuju i vozi
Citiraj:
Autor borgy
@ToniRi: Hocu reci da tradicionalni benchevi nemaju smisla kad se koristi MFT, Supercache ili nekakav slican middleware izmedju diska i windowsa. Ne znam koji bench ima smisla i na koji nacin izazvati realne performanse takvog sustava (nista nisam nasao po netu, sve je relativno novo i patentirano da bude gore), ali valjda je jasno da ubacivanjem dodatne razine brze memorije ispred diska kao i algoritmima koji ubrzavaju random write ne mozemo pobjeci od krajnjeg throughputa kontrolera na toj flash memoriji.
|
Moram ti nekaj reci ... te fore su prihvatili neki profi igraci i koliko cujem, vrlo su zadovoljni, tj. visesatni posao sada obavljaju za manje od pola sata.
Citiraj:
U nekom trenu mora ici commit tog "lineariziranog" random write-a, jednom ce se napuniti buffer u memoriji i brzina zahtjeva za diskom ce biti veca od 20-tak mb/s koliko taj trascend daje, sto uvijek ostaje najslabija karika.
|
Mozda i postoji, ali jos nije nitko naletio na nju (barem se ne spominje nigdje na netu).
Citiraj:
... (usput je li to nekakav username s faksa?).
|
Yep ... najbolnije godine zivota u Unskoj 3.
Citiraj:
Naravno, kad mi prodje strka i kad budem imao vremena odmah isprobavam mft i supercache, samo gunđam jer to nije bench diska
|
Definitivno probaj (sto prije po mogucnosti)
EDIT:
@TomRi:
Jel te mogu zamolit da izvrtis dva testa u IOmetru (@ostali: nemojte se smijat, molit cu lijepo

) pa da svi konacno vidimo sto taj MFT sa tim Transcendom moze ... a ne da se tu "natezete" bezveze
Dakle rijec je o ovome:
1.) slucaj
-Transfer Size Request: 8KB
-80% Read, 80% Random
-Access Specification 100%
-Number Outstanding IOs: 20 (fiksno i bez ramp up-a)
-Number of workers: 1
-Run Time: 5 min
2.) slucaj
-Transfer Size Request: 512B
-80% Read, 80% Random
-Access Specification 100%
-Number Outstanding IOs: 256 (takodjer fiksno i bez ramp up-a)
-Number of workers: 4 (mora se rucno definirat za svakog)
-Run Time: 20 min
btw, da li se mijenja IOPs specifikacija (pocetak - kraj) u 2. slucaju?

unaprijed