Kupujem novi komp. pa sam razmišljao između 4670 i 4830, tu dilemu sam rjesio nakon sto sam procitao temu na bug.hr, 4670 je ok, best buy, ali 4830 je novija i nije pretjerano skupa pa cu uzet nju. Razmisljao i oko proizvodjaca jer sam htio hdmi s obzirom da cu je spajat na plazmu, ali procitao na temi o konfiguracijama da je gainward ok tj. bolji od gigabyte pa izabrao nju za 879kn s dual dvi, 512mb ddr3 itd..
Osnovni zahtjev od kompjutera je obrada fotografija, navodno photoshop ne koristi resurse graficke pa ne trebam ici na skuplje (4870) vec je dovoljna i mnogo jeftinija graficka, ali ne bi zelio rusiti overall performanse (q6600/q8200, 4/8gb ram,..).
A pitanje je, hoce li sve to funkcionirati ok ako zelim dupli desktop, na radnom stolu je lcd 1920 x 1200 na kojem bi radio svakodnevne privatne poslove (pisao po forumu, gledao youtube itd..), a par metara iza stola full hd plazma (1920x1080p) na kojoj bi drzao npr. stream flash s cijenama dionica i sl. Znaci nesto pritisnem i s jednog desktopa funkcije tastature i misa predju na drugi i obrnuto..Da li bi to funkcioniralo ok s 4830?