View Single Post
Staro 29.03.2009., 10:50   #73
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Bez obzira na kolicinu RAM-a mislim da su iste brzine, a na kompu bi trebalo bit nesto brze, posto su ipak bolji memory kontroleri u igri (npr. na Nehalemu leeeti).

Sto se optimiziranja RamDiska tice, takodjer mislim da ne, jer ide drugim principom prijenosa podataka - premda ni ovo nije lose

BTW cini mi se da je max limit za SSD polja diskova (uz pomoc dedicated kontrolera) debelo preko 10GB/s

Sto se 32KB Clustera tice, skuzio sam jedan od nacina (hint FAT32 ili /A: naredba prilikom formatiranja NTFS-a ili Administrative Tools->Computer Management->Disk Management->Format->Allocation size 32KB), ali nazalost nisu bootabilne (npr. sekundarni SSD za aplikacije)

E da, jedna fora za sve korisnike SSD-a, probajte napravit test "short-stroked" diska, jer mi se cini da nekima "pase" kada imaju neformatiranog prostora "u zalihama". Zasto ovo?

Ako imamo samo 1 particiju od npr. 40GB (na 60GB SSD-u), a Wear-leveling radi preko cijelog kapaciteta (60GB) dolazimo do zakljucka da ce se nesto kasnije pojavit pad performansi (onaj Read->Modify->Write proces, u odsutnosti TRIM naredbe).
U slucaju ugradjenog cache-a SSD disk ima bolje izveden prijenos podataka na manjem nego na vecem kapacitetu (po mojoj racunici do 50% bolje izveden caching).
Ovo pogotovo vrijedi za "RAID", prilikom kreiranja samog polja u RAID BIOS-u.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 29.03.2009. u 11:26.
dh41400 je offline   Reply With Quote