Isto sam 8 godina nosio očale sa fotosensibilnim lećama i trebalo mi je dugo vremena da se priviknem na "čista" stakla. Prije godinu dana sam uzeo Essilor
Monitor leće i to je bio preporod za sunčanih dana i pred monitorom. Npr. na LCDu na laptopu mi doslovno mijenjaju kontrast (pojačavaju bijelu, odnosno mijenjaju je iz isprane sivkasto-žute u čistu bijelu). Cijena je bila 350kn po leći prije godinu dana, s dioptrijom.
Uzeo sam ih sa Hugo Boss half-rim okvirom (brizgani titan), ručice bez federa (mehanizam zna obično oksidirat na zeleno s vremenom).
Što se tiče okvira od titana, odlična stvar (lagani, tanki, ne ostavljaju otiske papučica na nosu), al ima i svojih nedostataka. Teško ih ravnat ak se izvitapere i mogu čak puknut (obično na spojevima jer nije sve titan) ako tehnika ravnanja nije dobra. A to je onda hebada jer je titan zeznut za švasanje/lotanje i spoj ne izgleda baš krasno nakon postupka.
Half-rim okvir ima također svojih prednosti i nedostataka. Stakla se pri padu lako skrhaju s obzirom da na donjem rubu imaju istokaren žlijeb kojim prolazi tanka prozirna kopča. Al sve izgleda full bolje od punog okvira.