View Single Post
Staro 01.08.2004., 13:34   #8
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
evo sprelemio sam maticnu, stavio potenciometar na 28k..
odokativno, jer je*iga, imam analogni multimetar iz prvog svjetskog rata

i stvar radi! nemos vjerovat..

inace, onaj prvi pokusaj nije bas bio slave vrijedan.. uzeo sam zicice iz floppy kablea, jer su najtanje sto sam imo.. ali su pletene, tj. ujutar kabela je puno malih tankih zicica.. to zalemit je koma.. plus sto sam lemio sa klasicnim tinolom, a mjesto na koje treba zalemit je velicine planktona.

poslije sam na netu naso alternativnu metodu, gdje lemis druge dvije tocke (ne direkt na kondenzator) i puno su pristupacnije.. i dalje je to uzasno sitno, al je za red velicine bolje neg direkt na kondic.

a za secer na kraju, vidio sam da skvadra preporuca tip tinner & cleaner.. nisam ni znao da to postoji (kad sam lajbek).. oso u ducan, kupio, donio doma.. to je tubica neceg kaj zgleda ko kamen unutra.. granit ili nekaj takvog.. al kad prislonis lemilicu totalno ju pocisti i dobis tanki tanki sloj tinola na vrhu.. radi savrseno! u roku 5 minuta sve je bilo na svom mjestu, drzi se savrseno itd.

eh da, kupio sam i drugaciji kabel.. gdje je unutra samo jedna, deblja, zicica.. i ta fino drzi formu tak da ju mozes savinut kak ti pase i namjestit, nemoras ni pridrzavat kad lemis.

sve u svemu mod funkcionira savrseno.. voltaza oscilira otprilike 0.02v, umjesto 0.15v prije.. dakle skoro pa da je konstantna. a zanimljivo je da kad pokrenes nesto zahtjevno, voltaza malo i skoci.. dakle suprotno onom kako to inace funkcionira (da znatno padne). na ovu foru se mozes poigrat sa potenciometrom i recimo slozit da ti procesor radi na 1.5v a kad pokrenes nesto zahtjevno voltaza skoci na 1.6v... nova verzija cool&quiet

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3