View Single Post
Staro 28.03.2009., 15:32   #513
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor vedran031 Pregled postova
trenutno imam 2x2gb g.skill rame na 1000mhz, dali mogu kraj njih jos ubacit 2gb kingmax na 800mhz?
Sve ce raditi kako treba, samo sto ce ti onda ovi g.skill keksi raditi na 800MHz (spustiti se na frekvencije kingmaxa).

Citiraj:
Autor 777 Pregled postova
Molim pomoć kupio 2gb memorije kingston i za 3 dana još 2gb u istoj trgovini,
obe bile fino zapakirane, al kad sam donio drugu i stavio u komp druga duplo veća od prve, kad pokrenem windows očita mi samo 3gb i još mi za jednu kaže da je Kingston a za drugu neki Qimonda?! Jel tko zna u čem je razlika?
Imam račun i kutije
Kako mislis duplo veci?

To sto ti prepoznaje samo nesto malo vise od 3GB to ti je do operativnog sistema (imas 32bitni OS koji nije u mogucnosti adresirati svih 4 GB memorije koju imas). Ako zelis da ti OS adresira svu memoriju koju imas (4GB) onda predji na 64bitni OS.
To sto ti neki programi prepoznaju jedan keks kao kingmax a drugi kao qimonda to ne treba da te brine. Kingmax je na taj drugi keks stavio qimonda chipove i to je to. Rade na 800MHz, kako su deklarisani, a sad kako ih programi prepoznaju to je apsolutno nebitno.