Citiraj:
Autor mymoon
ok, za projektiranje, izvedbu i održavanje se slažem da tu ima mogućnosti zarade, ali mislim da je trgovina poput hgspota, vemila i sličnih ovdje vrlo "tanka". takve poslove dobija siemens, compaq, ibm i slični. tu maloprodajni lanci ne mogu konkurirati a vjerovatno nemaju niti kadra za to.
|
Maloprodajni lanci kupuju robu od ovih velikih. A ti veliki njima prodaju s minimalnim marzama i ti isti lanci isto tako minimalno dizu da bi ostali konkurentni. Red velicine marze na jednom prijenosniku ti se krece od par desetina kuna navise.
Iz istog razloga svi se sve vise prebacuju na konzumnu elektroniku (TV, bijela tehnika, kucanski aparati i slicno) jer su marze vise, roba je duze na trzistu i bitno je manje problema.
Citiraj:
Autor mymoon
za manje sisteme (2-5 radnih strojeva) jošnekako, ali tu nema baš kruha. tako da mi još uvijek "vise nego standardna" marža od 1% zvuči nerealno. mislim da svi oni mogu zatvoriti trgovine sa maržama manjim od 30-50% na jeftiniju robu, a 20-tak % na skuplju.
|
30-50%?

Mislim da su zadnji put takve marze bile prije jedno 15 godina, prije pojave M elektronike, Polarisa i slicnih.