View Single Post
Staro 31.07.2004., 14:23   #1
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Thumbs down Konacno je uletila (Radeon 9100) ALI ...

Dakle konacno sam nasao nesto od onoga sto sam trazio. Nakon raznoraznih besmislenih ponuda i promaklih sansi nabavio sam graficku karticu ATi 9100 sa 64Mb memorije, na koju sam zalijepio polovice hladnjaka od P1 i ustanovio da kartica radi bez problema na 250/250 (default 250/230.... pravih 275/275 za Ati 8500 cu tek probati). Dakle nije mi se dalo vise nista cekati i odmah sam je isao ugraditi. Dakle postupio sam ovako (Win2000pro) :

1. unistall stare GF2 MX400 iz device managera, restart
2. unistall detonator drivera iz CP sa remove programs, shutdown
3. zamijenio kartice, u BIOSu AGP postavio na 4X
4. dignuo windowse, unstalirao Catalyst 4.7 drivere skinute sa PCE downloada, restart
5. podesio rezoluciju i to je to.

Uslijedilo je razocarenje. Call of Duty nije bash letio kako sam se nadao da hoce, mozda sam dobio 5-6 fpsa ali najvise me razocaralo sto je fps i dalje vrlo promjenjiv kao i na staroj kartici. No sto je tu je. Sad pitanja:

1. mogu li sto postici promjenom postavki pod "ATi 3D" za OpenGL u control panelu. Ako da koje postavke staviti? Sve na "High Performance" umjesto na "Quality"?
2. Poznata mo je prica oko OGL podrske od ATija, hoce li stvar biti stvarno bolja sa tom novom najavljenom 4.8 verzijom drivera
3. PowerStrip mi pokazuje da kartica radi na AGP2X. Zasto kad mi je ploca podrzava 4X. Ima li to veze sto je prije bila GF2 a cini mi se da je VIA namjerno onemogucacvala 4X na GF karticama? Kako to ponovo omoguciti i dobije li se sto s time?
4. nisam imao kod sebe Driver Cleaner, ostao mi je na poslu. Treba li ga primjeniti da ukloni ako je sto ostalo od nvidie iako nisam primjetio niti rusenja niti artefekte?
5. s kojom dx8.1 FPS pucacinom bi mogao isprobati kako tu stvar radi
6. ili da odustanem od svega (upgreadanja) jer sam limitiran svojim CPUom, FSBom i SDRAMom i ovo je plafon za ovu platformu?

Ako se sto sjetim jos cu pitati.....
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je online   Reply With Quote