Citiraj:
Autor Nani
Postoje 2 nacina za dobijanje surround zvuka preko HDMI-a.
Prvi je da ga graficka kartica nativno podrzava sound over HDMI, dakle da driveri omogucuju slanje zvuka preko PCI-E na HDMI out graficke kartice. Tipa ATI 4650.
Drugi je da se spdif in koje neke graficke kartice imaju poveze sa spdif out zvucne kartice i u opcijama se odabere da se zvuk salje preko HDMI out-a na grafickoj, odnosno preko spdif-a.
|
Meni bi bio dovoljan i stereo zvuk, ali problem je u tome da u mom konkretnom slučaju graf. kartica od izlaza ima jedino 2 x DVI i jedan S-VHS, nema nikakvih izlaza za zvuk (8800 GTS 512). Dakle, zvuk do HDTV-a moram dovesti isključivo preko zvučne, što također nije problem, imam ja zvuka ali ne na HDMI 1/2/3 ulazima :-). Problem je što ne znam kako
iskombinirati, "reći" TV-u da slika dolazi preko HDMI-a a zvuk kroz neki drugi ulaz. KAd prebacim na AV ulaz na TV-u onda imam samo zvuk, jer su tamo spojeni audio kablovi. Na HDMI kanalima imam samo sliku, jer on očekuje zvuk upravo kroz njih. U Tome je problem :-( Zar nitko nema HDTV spojen na graf. karticu preko DVI-HDMI adaptera a da pritom ima i zvuk doveden do HDTV-a? Hvala svima na pokušajima