View Single Post
Staro 25.03.2009., 18:06   #1
duldul
Premium

duldul's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
problem: Lenovo R50e optika

bok svima

imam problema sa optikom - LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4080N-0 na IBM-Lenovo laptopu R50e. Nema ga ni u exploreru, ni u device manageru, a neće ni da boota. Ima struju, otvara se, vrti se i ništa.
Ima l ko kakvu ideju?

ovako je počelo: frend mi je dao laptop da mu instaliram na novo windowse i ugradim dodatnu memoriju.
Nadogradio sam mu na 256 memorije još 512 i istestirao sa Memtestom, sve je prošlo okej. Potom sam na Hard stavio Win XP SP3, te sam sa sticka kopirao drivere za thinkpad i instalirao ih. Potom sa sa Bugovog DVD htio ić instalirat dalje software, ali optika nije radila. Par puta sam ga restartao, malo se vidio u exploreru, malo ne. Na kraju sam otvorio laptop, izvadio optiku, malo raspuho, iz praznovjerja, i vratio nazad. Stanje je ostalo isto.
E da, i skinuo sam sa neta nek driver diagnostic i on mi je rekao da optika nije konektirana, a i tamo sam vidio u biti o kojoj je optici riječ - LG bla bla

Ima li ko kakvu dijagnostiku ili ideju. Ne da mi se kupovat novi pogon, a nisam siguran niti da li je u njemu problem ili matičnoj ili nešto treće?

pliz help

GA-X48-DQ6
Q9450
Gigabyte 6870
2*2GB Mushkina
duldul je offline   Reply With Quote