Citiraj:
Autor Sa_Stilom
Jest, prvi put su sva 4 Workera bila upaljena, sad sam ih isključio.
Evo ovo dobijem nakon 10min testa.

|
E to je to, sad ovo vec lici na pravu stvar. A rezultati su vrlo dobri (cak i za Intel) s obzirom da je u pitanju OB kontroler.
Citiraj:
Autor darQ
ev pokušavam i ja izvrtit ovaj iometer za prvi slučaj, al nije mi jasno ovo:
Number Outstanding IOs: 20 (fiksno i bez ramp up-a)
jel to podešavam na prvoj kartici disk targets ili na zadnjoj test setup ?
ja sam stavio na prvoj jer na zadnjoj ne znam podesit
|
Da dobro si podesio (ovo na zadnjoj je malo kompliciraniji test).
Citiraj:
Autor darQ
i da, za koju vražju mater pravi onoliki fajl na particiji...jel to dio testa di on namjerno pojede sav slobodan prostor ili ?
|
On napravi taj fajl i onda po tom fajlu dalje sara i cita taj svoj load setup.
Postoji mogucnost da mu odredis velicinu tog fajla i njegov pocetak (Maximum Disk Size i Starting Disk Sector)...
... to je ono sto sam spominjao u vezi testiranja SSD kontrolera (premda i neki losiji OB moze imati nekog utjecaja).
Sto se rezultata tice, oni nisu porazni jer ipak moras uzet u obzir Intelovo keshiranje (64MB) i 10-kanalni kontroler, te u ovom slucaju i "RAID"...
E sad da mi je samo vidjet jos i Vertexa na djelu
Citiraj:
Autor Sa_Stilom
Mene nervira ovaj pad Write-a, kad dođem doma sljedi rušenje RAID0-a i ponovno kemijanje
edit: Čak sam pomislio da nije kontroler, ali kad išćupam sve, i ostavim samo SSDove, nema promjene. Biće da je nešto shebalo system... Niš, okrenut ću ga naopačke dok ne nađem uzrok... Sumnjam čak na 4KB stripe size, po nekoj teoriji i on bi mogao biti problem. Ha živi bili pa vidjeli...
|
Iskreno mislim da to nije nista, jer cim ti sustav ne daje nikakvu gresku ili ti se ne usporava rad na bilo koji nacin znaci da nema nekakvih vecih problema.
A i prema IOPs specifikaciji vidim da dise punim plucima tak da ... nemas beda
EDIT:
Sto se stripe-a tice, preporucio bi ti 32KB, a i nadam se da ces napravit alignment kad vec radis ponovo cijeli setup ...
EDIT #2:
Mislim da znam u cemu je problem, a znam i rijesenje
Uglavnom:
Quote Intel: “One method is to use IOMeter to sequentially write content to the entire drive. This can be done by configuring IOMeter to perform a 1 second long sequential read test on the SSD drive with a blank NTFS partition installed on it. In this case, IOMeter will “Prepare” the drive for the read test by first filling all of the available space sequentially with an IOBW.tst file, before running the 1 second long read test. This is the most “user-like” method to accomplish the defragmentation process, as it fills all SSD LBAs with “valid user data” and causes the drive to quickly adapt for a typical client user workload.”
Ostatak je
ovdje ...