Citiraj:
Autor tigo95
Ja imam Elcon 2253 EU modem koji sam prije par godina dobio od t-coma. Zadnjih par dan mi je brzina uglavnom na nuli a sve je počelo ubrzavanjem koje je počelo u petak navečer. Tada je sve bilo OK. U subotu je počela agonija. Jedva se uspijem spojiti, a kad se spojim ne mogu skoro ništa otvoriti ( brzina "pulsira" od nule do 2-3 kb/s ). Mislio sam da je to zbog radova na instalacijama  . Jučer sam zvao szk i nedugo nakon poziva je sve bilo u redu, brzina je prelazila 400 kb/s. Kasnije su me zvali iz njihovog servisa i u razgovoru su mi rekli da je stvar u modemu tj. da ga je pregazilo vrijeme iliti da on ne podržava ove veće brzine tj. da mogu očekivati daljnje probleme. Problemi su se pojavili par sati nakon toga. Sada je opet po starom ( spoooorooo ). Sad sam zbunjen. Ako zaista ne podržava ove veće brzine zar nebi radio na manjima bez problema? A ako već moram kupovati novi modem, na što da obratim pažnju? U postavkama mog modema vidim da podržava i ADSL2 i ADSL+. Ima li netko sa ovakvim modemom sličnih problema ili je to stvar do t-coma. Koliko sam uspio vidjeti na forumu ( a za to mi je trebalo par dana ) ljudi sa drugim modemima imaju iste probleme.
Ajd napišite nešto da mi bude lakše 
|
Hmm, slicna situacija kod mene, sam kaj imam "novijeg" Siemensa SE555
Naime, zvao sam ih jer mi je od povecanja brzine veza pocela cesce pucati + ping zna biti ocajan (meni iskreno svejedno, ali burazi su COD ovisnici...)
Dolazi nakon 2 dana T-COM tehnicar, odradi svoje i kaze mi sljedece:
Parice su vam u redu, kvaliteta veze je odlicna, a problem je ocito u routeru kojega je (citiram) "pregazilo vrijeme". Promjenilo se nekoliko generacija (lol?) routera u ove 3 godine koliko imate adsl, te je ovo stara kanta. Preporucam da produzite ugovor na 2 godine

i dobijete novi.
Ostao sam paf.
Kaj sad radit? Preci konkurenciji, posto te ove krvoprije cijene samo ako znaju da nemres pobjeci od njih?