View Single Post
Staro 23.03.2009., 03:00   #74
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor Grofaz Pregled postova
E da, sjetio sam se, imam Nero 6 Ultimate, ta instalacija koju imam čini mi se instalirava i neke kodeke. To sam instalirao prije. Jel to to? Ozbiljno pitam, bi li WMP radio bez toga? (Jer ako ne onda je po meni WMP plug and play).

Problem je došao kad sam želio zalijepiti titlove na film i to spržit na cd da ima titlove u sebi kako bi se moglo gledat u jeftinom dvd playeru. Onda sam instalirao ffdshow i winavi još dodatno pa to tako ide.

E sad, zašto sam uopće kvotao tebe velorien, vidim da pričaš o titlovima na crnoj traci ispod filma, e to mene zanima, kako ih zalijepiti na tu traku, što mi treba za to ako može neko objasniti (citirao sam tebe kad si već o tome počeo). U winaviu nisam nigdje našao tu opciju, jel se to može kroz ffdshow video decoder configuration? Hvala.

Ili jel ima neki bolji način ljepljenja titlova, kad se to lijepi kroz winavi on ponovo kodira divx + titl u divx, volio bih to bez duplog kodiranja al pogađate ne znam kak.
Filmovi ti rade u WMP jer je najvjerojatnije da si dobio neke codece s Nerom ili si stavio neki codec, a sad se ne sjećaš. 100% sam siguran da WMP ne radi bez dodatnih codeca (rade audio datoteke tipa wma, mp3 itd.), ali divx/xvid i ekipa je 0 bodova.

Što se tiče ovog s titlovima, ne znam na što točno misliš. Ako ih hoćeš zalijepit na film (baš ih hardkodat) onda mislim da nema nekog rješenja jer se to lijepi direktno na film i njegovu video informaciju, ove crne trake koje vidimo su tu jer ih je player generirao radi očuvanja omjera slike, crne su jer ne zamaraju oči
Eventualno možeš prvo iskodirat film s ubačenim tim crnim crtama i onda postavit titlove na crne crte. To bi značilo da moraš mijenjat omjer filma i zajebavat se bezveze.

Ako nisi mislio na zaljepljivanje titlova direktno u film nego tokom gledanja to sve ovisi od playera i njihovih enginea za titlove. U npr. GOM Playeru ih možeš namještati gdje god hoćeš pod uvjetom da ti renderer nije Overlay Mixer već VMR7/VMR9, po mogućnosti Renderless.
velorien je offline   Reply With Quote