mislim da mogu uz malo traženja i zivkanja od nekoga posudit neku x4xxx i vidit kako se ponaša sa integriranom (nedavno sam izvadio van 8500 jer nemam više potrebu koristit 3 monitora, pa sam sada opet na integriruši i vratio sam win xp, a po performansama dali imam 8500 ili 7100 isti vrag mi je, vrhunac 3d-a mi je screensaver).
nisam nikada pokopčao performanse gf kartica , pa me zanima u kojem su rangu ta 9500 ili 9600 ako ih usporedimo sa ati karticama. ustvari da možda pojednostavnim pitanje (jer se performanse ati kartica ponavljaju iz serije u seriju), hoću li moći na nekoj od te 2 kartice igrat oblivion na 1680x1050 sa detaljima na high (bez aa i af naravno)? jer na x1600 sam mogao i samo mi to treba.
šta se napajanja tiče, ne uspijevam nać jače i bolje napajanje, samo colorsit ima neke kvazi produkte od 400W (imam matx case i matx psu). a i ne baca mi se lova, jer je uvijek fali. zbog toga sam i kupio to govno od 8500 jer nisam imao love za ništa jače.
ustvari - nedavno se na tržnici motala neka x1800 za pristojnu lovu, a i x1900 ako se ne varam, to bi trebao bit ok izbor? samo šta su dx9 i nemaju zadnje shadere pa je upitno kako će se ponašati sa nadolazećim starcraftom. šta na to kažete (jebiga, sad sam se sjetio, x1800 troši kao mala termoakumulacijska peć, prdnulo bi mi napajanje i prije nego šta bih ga ukopčao u struju)
i puno hvala za pomoć.