Citiraj:
Autor IcyTexx
Sad, isprobavam te shadere. Bez njih je malo isprano, sa njima je mooooožda malo pretamno, ili mi je samo jak prijelaz?
|
Pošto ima raznih kombinacija tih shadera, jasno ti je da bude ti trebalo jedno određeno vrijeme da najdeš onu pravu kombinaciju. Na Guru3D su se osvrnuli na one osnovne, tj. one koje sam autor članaka smatra dobitnom kombinacijom za postizanje što kvalitetnije slike i samim time još bolje uživanje u onome kaj se gleda.
Citiraj:
Autor IcyTexx
Koliko otprilike teži neki bolji 1080p?
|
Ovisi o onome ko ga distribuira (bilo to putem Blu-ray diskova, bilo putem ripova), ali ako su se počeli i sami crtići stavljati u pakiranja od kakvih 10GB do 30GB, jasno je da nema neke šablone koje bi se trebali držati. Opet s druge strane neko može u puste desetke gigabajta natrpati takvo sranje od slike i zvuka, da to nema veze sa zdravim razumom, tak da sama veličina nema nužno uvijek i veze s kvalitetom.
Citiraj:
Autor IcyTexx
Kak da sad gasim jer me malo zivcira ovo prematanje sadrzaja i ubrzanje videa pri tome.
|
U opcijama MPC HC playera pod
Internal filters makni kvačicu s
H264/AVC (DXVA) opcije.
Citiraj:
Autor Grofaz
Možete me slobodno ismijavati da sam noob nema problema. I jesam naime, stvar je u tome da ja koristim WMP, i za filmove i za muziku jer - drugo ne znam. I to je bolna istina. Nije da ne bih volio znat, volio bih. Evo čitam sve ove stvari što ste napisali al meni su to nažalost sve egipatski hijeroglifi. Podesit ovo, podesit one, uključit ovo i dovuć ono... Niš ne kužim što vi pišete.
|
Zbog čega bi te neko ismijaval? Ako ti player paše i ne treba ti ništ drugo, ko je bilo ko na ovoj temi da te ismijava. U prijašnjim postovima ja sam samo govoril o tome da je WMP skupa s codecima i BSplayerom zastarjeli način reprodukcije i da nema smisla nekome (danas pored mase drugih i bolji playera), preporučivati taj način i samo komplicirati jednostavne stvari poput gledanja filmova.
Citiraj:
Autor Grofaz
E da, sjetio sam se, imam Nero 6 Ultimate, ta instalacija koju imam čini mi se instalirava i neke kodeke. To sam instalirao prije. Jel to to? Ozbiljno pitam, bi li WMP radio bez toga? (Jer ako ne onda je po meni WMP plug and play).
|
Možda koristi te Nero codece, a možda i ne koristi, pogledaj u postavkama samog playera da budeš siguran.
Ali WMP koristi prije svega codece koji dolaze sa samom instalacijom Windowsa ili pak koristi one koje namtene sam korisnik putem codec-packa ili pojedinačnih codeca.