View Single Post
Staro 21.03.2009., 18:58   #103
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Alen,ti si imao obje također jel?
Hoćeš podijelit doživljaje s nama?
A cuj svaka ima svoje pozitivne i negativne strane. Premda bih dao prednost DFI-jki. IX38 quad gt je recimo meni je radila probleme sa gigabyte 8800 gts 512, to je bila muka. Recimo radila mi je svako malo double boot, kad se uspjela dignuti drzala je vent na grafickoj na 100% jedno 15-20 sec (a normalno je kojih 5 sec), onda recimo kad sam imao 3870x2 sa ddr4 i recimo upaljen AHCI mod, neki error na postu mi je izbacivalo (najvjerojatnije neki IRQ se preklopio), pwm-ovi moraju imati aktivno hladjenje za clockanje quada preko 3.6, vise nema supporta tj. nitko ne updatea BIOS, samo 4 strazna usb porta. Dok su pozitivne strane bile e-sata prikljucak, dobar raspored komponenti na pcb-u, zakrenuti sata portovi, mogucnost montiranja svih mogucih cpu hladnjaka, digitalni PWM-ovi itd...
DFI-jka ima opcepoznati problem vadjenja memorije kad je grafa u prvom pci-x utoru, nema e-sata, i za crossfire moras spajati konektor od floppy-a kojeg je malo teze ustekati na to mjesto jer su kablovi onda provedeni preko kartica itd
Ali ima 2 lan porta, jako dobar razmjestaj komponenti, clockanje je stvarno neopisivo lagano, dobar sistem hladjenja nb i sb te pwm-ova, zakrenute sata konektore, puno fan konekora itd.
Sveukupna ocjena prevaguje na DFI-jku premda mi ja abit posebno drag jos od ic7-max3 ploce (imao sam ih od p3bf ploce na dalje jako puno modela ali sa ovom su mi se uvukli pod kozu), s tom plocom su napravili fenomenalan posao, zao mi je sto su propali...
alengrosevic je offline   Reply With Quote