Citiraj:
Autor danc00
ŽILE@ ma nije to da si kompliciram, nego jednostavno da radim nekaj, igrice više ne igram pa kad imam vremena onda se s tim igram, a i kažeš da kad to poštelaš netrebaš tolko CPU voltage dizat za željeni clock, a moj je 4.0GHz pa oču isprobat dal mgu kaj izmust, a i nevolim da je na AUTO nešto  , pa rađe pomozi da ne kompliciram život, i sebi i svima  !
|
E7200 na 4GHz nije prizor koji se viđa svaki dan.
Kao i ja na početku,nisi shvatio koncept.GTL ti neće omogućiti neko značajno smanjenje napona potrebnog za određeni takt.Možda će ti dat onaj milimetar ajmo reć koji ti fali do stabilnosti,neće ti dati ništa ili će ti omogućit spuštanje napona za jedan stupanj,dva najviše u situcijama gdje se taj višak napona koristio u kompenzaciju odstupanja vrijednosti unutar jednog strojnog ciklusa.
Neke ekstra rezultate nemoj očekivati,a misliš li se s time malo žešće zajebavat,ovo je obvezno štivo:
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=202292
Imaju inžinjera elektrotehnike tamo koji im to objašnjava,jedan od najboljih tema koje sam ikada čitao.
Također,GTL ti slobodno može biti na auto jer tada se odnosi na ~67% vrijednosti VTT-a.To nije primjenjeni napon koji ti može spržit procesor nego se prije odnosi na prag koji procesoru definira gdje tražiti je li logički sud istinit ili ne,tj. jel 1 ili 0.Najgore što se može desiti lošim tweakanjem jest nestabilnost.
Veću frekvenciju ili osjetno manji napon nećeš tako postić.