Citiram:
Ti smatraš E8400 kao bijesan proc, u redu. Prema tvom stavu nijedan procesor na default clocku nije dovoljan za iskorištavanje punog potencijala te kartice jer nijedan ne radi na 3.5 GHz na defaultu. A ipak tek mali postotak korisnika overclockira procesor, a ipak se igraju bez problema.
Taj E8400 radi na default taktu 3.0GHz i bez problema radi na 4.0+GHz(clockan)i mišljenja sam da to i je zvijerčica(da nije tako nebi korisnici kupovali istog i vršili upgrade na jače te sam i sam sa 4300 prešao na7200 jer nisam imao love za 8400) ali i na defaultu je vrlo močan bez obzira o čemu se radi(igre,rad u aplikacijama,kodiranje i dr) i kao što navodiš svoj proc 2180 na 2.0GHz je slab i na 3.2GHz radi puno bolje(sa tvojom grafom-e sad zamisli na defaultu 3.0GHz na 4.0GHz) e to sam i ja svojim stavom i pisanjem želio ukazati kako če mu jači proc bolje raditi i opsluživati navedenu grafu(to i je poanta cijele priče).Naravno da neče svi clockati procesor ali kad se malo bolje upozna materija kao što sam i sam rijetko baš tko neče podleči čari

da vidi barem dokle gura isti.(hrpa primjera na PCE)
Snaga procesora približno proporcionalna snazi grafe=dobitna kombinacija glede performansi i ugodnog igranja i rada na kompu(bolja iskoristivost)
Naravno sve to poprilično košta i u dosta situacija je nepotrebno bacanje love koje sam iskusio i na svojoj koži jer ovo što sad imam "Moj komp" je izmijenjen več par puta glede proca,memorije,grafe(E2180-4300-7200 pa grafa 7600GT-2900Pro512MB-1950Pro-8800GTS512MB-3870-3850-9600GTGS) a to mi iskreno i netreba jer se največi dio vremena igram

jer nemam kako potrošiti vrijeme kojeg imam napretek pa samo fantaziram

i sad razmišljam kako nešto utopiti i uzeti bolji monitor 22" i onda jaču grafu.