Ma ja sam to dao kao opcu preporuku svima, jer su Vertexi za tu lovu vrlo solidni (po zadnjim testovima sa novim FW-om nadmasuju Samsung, Mtron i X25-M u Random Write-u).
Iskreno, mislim da bi ti bilo koji prosjecan SSD bio overkill za lap, a sad dal se isplati kupovat >128GB ... u to necu ulazit
Osobno bi na tvojem mjestu isao na desktop varijantu (ako ti nije laptop jedina moguca opcija, zbog mobilnosti ili sl.), posto si naveo da trazis ekstra performanse od kompa tj. diskova.
Definitivno si siguran da nece CPU, MBO ili RAM bit bottleneck ... sto je kod laptopa puno veca vjerojatnost, pogotovo uzevsi u obzir gore navedene performanse.
Danas su SSD diskovi toliko mocni da vec 3-4 diska zaguse bilo koji kontroler srednje klase do 2500kn (onboard necu ni spominjat) ... e sad zamisli kakav se kontroler nalazi u relativno slabasnom laptopu (s daleko slabijim integriranim kontrolerom) ...
Uza sve navedeno (desktop) otvaraju se i druge mogucnosti namjene kompa (daleko zahtjevnije od surfanja i podizanja virtualnih masina) ... u svakom slucaju, za ozbiljne poslovne svrhe desktop/workstation nema zamjene.