View Single Post
Staro 20.03.2009., 23:04   #538
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Komponente:
E4400
Gigabyte EP43-DS3L
4GB Crucial RAM-a (DDR2/800, imam 2x2 GB i 4x1 GB kombinaciju kod sebe trenutno, sa obe ista stvar)

Problem: Prime95 i Occt bacaju error (prime kod zaokruzivanja, occt standardno) kod torture testa. Clockan, ne clockan, povecani naponi, default naponi, isprobano sa samo jednim keksom RAMa u kompu, sa 2 keksa, sa dva para po dva (razliciti parovi, al' oba crucial), palio i gasio onaj speedstep, isprobao sam valjda petnaest kombinacija, naguglao se cuda i nikakvih ideja vise nemam...

Uglavnom, Memtest sam ostavio da se vrti sat vremena, 0 errora, memorije nisu u pitanju jer imam i frendov par od 2x2GB koji znam da je 100% ispravan. Komp zna raditi i po 3-4 dana nonstop bez crasha, a nekad se sam od sebe reboota 2x dnevno. Nema pravila. Igram GTA4 3 sata, sve pet, surfam u firefoxu, reboota se. Upalim Photoshop i Sony Vegas sve radi, loadam file u Wordu reboota se. I tako u krug vec duze vremena. Identicna situacija neovisno o clocku, radi identicno i na 3.2 GHz i na 2.0 GHz, te se isto desavalo i na staroj Asus P5B ploci.

E da, temperature su u normali, CPU neide nikad preko 50C, memorija je mlaka na dodir, jedino northbridge je vruc, al' veli senzor da ne prelazi 41-42C...

Ima netko ideje prije nego ga roknem kroz prozor?
Kupi Apple

Nego jesi provjerio napajanje, isto tako mi je bilo frendu samo Antec Phantom je bio ispravan. HDDovi su zezali a i Winsi na njima
Baja 001 je offline   Reply With Quote