View Single Post
Staro 20.03.2009., 21:36   #85
funlog
Premium

Datum registracije: Jan 2008
Koristim dell 2209wa , ali pre malo da bi mogao napisati neki iscpran report. Trazio sam Ne/tn monitor iskljucivo zbog kuta gledanja , pa sam se na nevidjeno odlucio za dell.

Moj generalni dojam da ne ulazim sad u astralne sfere :-) da monitor vrijedi novaca koje kosta pa cak i malo vise. Racunalo koristim za posao tako da mi stavka od cca 1000 kn razlike naspram najeftinije tn opcije nije presudna.

Kut gledanja je nesto sto za mene radi ogromu razliku izmedju ipsa/a i svih ostalih tn/ova ali isto tako mogu razumjeti da vecini korisnika nije presudan faktor.
Sto se tice boja pri defaultnim postavka mi se cine korekte ( frend koji ima hp 2475 kalibriran , se isto slaze da su vjerne out of box ) boje mi nisu primarni interes , ako uhvatim frenda sa spyderom odradit cu kalibracijicu pa bacim dojmove.

Sad da probam odgovorit na konkretna pitanja:

>> Da li stvarno valja? Kakva je uniformnost ekrana, postaje li bijela, kad se postavi na cijeli ekran na desnom rubu tamnija ili žućkasta'

>> Kakva je čitljivost teksta? Ima li nekih elemenata (zamućenje rubova, blještanje-sparkling) koji bi mogli u dugotrajnom radu s tekstom na ekranu izazvati zamor očiju?

>> Cijenim objektivne komentare vlasnika (ne onih koji su ga samo na kratko vidjeli)

Sto se tice bijele moram reci da se meni cini da je pojava sa bijelom prisutna ali jedva primjetna , nekad mi se ucini da to vidim nekad ne hm.... ( psihosomatski mozda )

Sto se citljivosti teksta tice tu sa jako zadovoljan i nema ili ja ne vidim spomenute probleme , sto se tice zamora ociju to je prilicno indivudalno i treba ipak proci malo vremena da bi dao neki suvisli komentar.

Ako ima jos pitanje slobodno pitajte vrlo rado cu odgovoriti ako sam u mogucnosti.

Pozdrav.

Zadnje izmijenjeno od: funlog. 20.03.2009. u 22:21.
funlog je offline   Reply With Quote