Nazalost, kod mene nema sanse da ne skuzim Tn matricu kad sjednem pred neki tn lcd.
Tako da ono - fleks ti uzimas sve to s gledista covjeka koji ima samo tn (i to vec sada stariji model) i proizvas ljude s crt monitorima koji spominju hvalospjeve o ips/pva modelima. To meni dodje na isto, jer nemas upravo taj ips/pva pa da das neko iskustvo iz prve ruke, vec je sve okrenuto u branjenje tn-a.
Kratko samo za sebe - imao sam 2 modela tn (1 je jos uvijek u kuci - neki lg 19") i razlika je preogromna dok se bilo koji od njih posjedne pored lenova. Obican prikaz boja - znaci crvena je crvena, zelena zelena, crna skorom crna. Kod tn-a je sve izbljedjelo, samo se to naravno ne kuzi ako nemas drugu matricu pored. 
Najvaznija stvar kod prijelaska je bila ta da me je kod rada na tn matrici bocela glava intenzivno boliti (oci skorom suziti, radi toga sam na poslu na crt-u, a ne na tn dell-u 19"), nakon 2-3 sata buljenja u ekran. Kod lenova taj problem - gle cuda - nemam. Samo usput - problema sa psihom nemam i nikakve tablete ne gutam 

.
Tako da - svatko tko se premislja oko uzimanja monitora - sve preporuke za ne-tn matricu (prije svakako provjeriti ostale karakteristike lcd-a, da nebi bilo previse bleedinga i sl.). Razlike ima, a oci ce biti zahvalnije na dulje staze.