Citiraj:
Autor St-M
Pobrisao sam detaljno vista codec pack s računala.
|
Nažalost nisi detaljno maknul codec-pack, jer jedini način da se codec-pack u potpunosti makne, je da se formatira disk ili particija na koju je instaliran. Codec-pack za sobom ostavlja masu
.dll i sl. datoteka diljem sistemskih datoteka i taman da se to ide ručno brisati, opet se dođe na isto - format operativnog sustava, jer nakon "ručnog" ukljanjanja zaostataka codec-packa, upotrebljivost pojedinog sustava je ravna nuli.
Citiraj:
Autor St-M
@McG
Skidanje KMP-a i instalacija, nakon toga gledanje sadrzaja u njemu = Skidanje vista/xp codec packa i instalacija, nakon toga gledanje sadrzaja u WMP-u.
Ovo jednako je vremenski recimo, a onda dolaze one puste postavke u KMP-u koje sve imas i u ovom codec packu ako se ne varam.
Mozda nisam trebao uzet animirani crtić kao primjer ali eto, mogu napravit isto i s nekim filmom.A mozete i vi, volija bi vidit tu vasu poboljsanu sliku vs. ovu default-nu. 
|
Sve je to vredu, ali je tebi nisam ni govoril o kvaliteti slike kod pojedinih playera niti sam igdje u ovoj temu istical jedan player kao najbolji ili kao onaj koji daje najljepšu sliku. Ono kaj ja još od prve stranice govorim je to da za gledanje filmova ne trebaju codec-packovi, već da je dosta jedan player kojeg korisnik smatara dobrim za ono kaj mu treba. Kaj se tiče podešavanja playera, evo za primjer VLC i MPC HC ne treba dodatno podešavati da bi slika bila zadovoljavajuća, a oni koji se u MPCu odluče na korištenje shadera za poboljšavanje slike, tak i tak imaju samo koju sekundu posla.
Evo kod mene primjer (ne)kvalitete

slike u MPC HC i VLC playeru (ostalo ne koristim, niti namjeravam samo za usporedbu slike), s tim da ni u jednom nije dodatno uključivano ili podešavano bilo kaj za poboljšavanje slike. ~2.5MB u PNG formatu za svaki thumbnail.

Makar sve to nema smisla jer kvaliteta slike se tek spominje u ovih nekolko zadnjih postova, (dok je tema o playerima i codecima, te se traži preporuka najjednostavnijeg načina za gledanje HD materijala) i ako već hoćete raditi usporedbe treba vam čisti operativni sustav i isti (film, crtić ili serija) HD materijal.