View Single Post
Staro 20.03.2009., 03:32   #19
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Kova Pregled postova
Postoji 128 GB SLC, od Memorighta ..

http://www.memoright.cn/en/showpro.a...5&action=pptt2

Ali ipak mi se ne trosi $3.000 na 1 disk od 128 GB !

64 slc ili 80 mlc. E sada pričate da to nije bitno, no slc su kud i kamo trenutno bolji. Po svemu osim po odnosu cijena/kapacitet !
gle, najbolji odgovor bi ti mogao dati netko tko ima i slc samsunga i intela, međutim, ja nemam, al mogu ti reći da moj sammy bez sumnje uz pjesmu odradi ono što sa klasičnim hdd-om ne bih mogao raditi...
ak tražiš disk koji će ti za laptop premjestiti pojam uskog grla sa hdd-a na neku drugu komponentu, npr procesor, bez ikakvog grizodušja ti mogu reći da je ovo što ja imam pravi izbor...

jel intel bolji, sigurno da je, al je i duplo skuplji, i mislim da jedan laptop ne može iskoristiti ono što taj intel može ponuditi, hoću reći da mislim da s intelom na istom laptopu nećeš moći otvorit duplo više ff-ova i kromova i ovog trećeg što si naveo nego na jednom sammy-u uz iste performanse, mislim da je to sigurno i mislim da se zbog toga ne isplati trpat te intele u laptop...

al opet, to je moje mišljenje, jer, ja imam samo samsunga, nemam i intela pa da ih mogu usporediti...
što se tiče pada performansi, ja sam na svom izvrtio jedno 100 testova i promjenio 7 operativnih sustava, skidao torrente u prosjeku po 5 sati dnevno i skinuo sam oko 60gb podataka preko torrenta, mlađa braća su igrala wow...sve u svemu, nisam baš štedio disk, međutim, rezultati svih benčeva su isti kao i prvi put kad sam ih zavrtio....tak da, ak postoje neki padovi performanski, siguran sam da bih ih do sada primjetio...
tak da ono, za laptope, ja odgovorno tvrdim da intel nije jedini izbor

u svakom slučaju, spominjao si onaj 2nd hdd bay u kojeg planiraš tutnuti hdd, na njega strpaš podatke, na ssd instaliraš sve ostalo i to je to...nema zime

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2, 3, 4
darQ je offline